Programma Cyberveiligheid mbo

Vacature Beleidsadviseur Privacy

Als beleidsadviseur privacy bij MBO Digitaal help je om de risico’s die de scholen lopen op het gebied van informatieveiligheid en privacy te vertalen naar concrete activiteiten en diensten binnen het programma Cyberveiligheid. In overleg met het projectteam, de scholen en externe dienstverleners start je projecten op en zorg je dat de ze goed aansluiten op de problematiek, de wensen en mogelijkheden van de mbo-instellingen. Om een idee te geven, hierbij enkele activiteiten die nu worden opgestart:

  • Het uitvoeren van diverse (nul)metingen op het gebied van informatieveiligheid en de analyse ervan
  • Het selecteren en invoeren van een nieuw privacykader in SURF-verband
  • Het opzetten van een dienst voor het mbo-breed beoordelen en onderhandelen van verwerkersovereenkomsten
  • Het opzetten van een dienst voor het centraal (laten) uitvoeren van DPIA’s
  • Het geven van advies op het gebied van privacy en het aanleggen van een kennisbank op dit gebied

Kortom: een breed palet aan project-activiteiten en dit is pas de start van ons programma!

Om dit allemaal goed te kunnen begeleiden ben je goed op de hoogte van de AVG en de uitwerking ervan op de onderwijspraktijk.  Je hebt een (juridische) opleiding, werkervaring en/of certificeringen op dit gebied (CIPP/E bijv). Je vindt het fijn om zelfstandig te werken, maar je weet ook wat er nodig is om prettig en effectief samen te werken in een klein team.

Naast jouw rol hebben we in ons (kern)team een programmamanager, een beleidsadviseur op het gebied van informatiebeveiliging, een communicatieadviseur en een projectassistent. Verder zijn er externe bureau’s en medewerkers vanuit de mbo-instellingen betrokken bij het programma. We werken intensief samen met SURF, die het grootste deel van de uitvoering voor zijn rekening neemt.

We werken voor een belangrijk deel vanuit huis en overleggen veel online. Er is veel flexibiliteit in werkzaamheden en werktijden. Je stemt je werkzaamheden, werktijden en overlegmomenten flexibel af met je teamleden. We zien elkaar minimaal een keer per week op kantoor in Woerden.

De vacature is voor 40 uur per week, maar een part-time dienstverband is bespreekbaar. Werk je op dit moment bij een mbo-instelling, dan is detachering mogelijk ook een optie. We horen graag van je! Ga naar de vacatures bij de MBO Raad en reageer snel op deze vacature.

Contactpersoon

Martijn Bijleveld


Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via info@mbodigitaal.nl