Programma Cyberveiligheid mbo

NBA policy templates

Vanuit het programma Cyberveiligheid werken we samen met Microsoft en SURF aan policy templates die voldoen aan het NBA-volwassenheidsmodel en -toetsingskader. Mbo-instellingen kunnen deze kant-en-klare NBA policy templates gebruiken om hun netwerk- en officeomgeving te configureren. Daarmee voldoen hun systemen ook direct aan het NBA-toetsingskader.

Alle mbo-scholen maken voor hun netwerk- en officeomgeving gebruik van producten en diensten van Microsoft. SURF en Microsoft hebben policy templates opgesteld, die aansluiten op het NBA-volwassenheidsmodel en -toetsingskader. Deze sjablonen bevatten specifieke beleidsrichtlijnen, procedures en maatregelen met betrekking tot informatiebeveiliging voor de belangrijkste Microsoft-producten. Dankzij deze NBA policy templates hoeft een school niet het wiel opnieuw uit te vinden als het gaat om de juiste configuraties van Microsoft-producten.  

Templates voldoen aan veiligheid én toetsingskader 

Scholen zorgen met de NBA policy templates voor veilige configuraties van hun Microsoft-producten. Zij (of hun ICT-leveranciers) kunnen de kant-en-klare templates direct gebruiken, zodat ze zelf nauwelijks na hoeven te denken over de juiste instellingen. Omdat de templates zijn afgestemd op het NBA-toetsingskader, verbeteren de scholen er niet alleen hun cyberweerbaarheid mee, maar voldoen ze ook aan het NBA-toetsingskader.  

Samenwerking met SURF en Microsoft 

Samen met Microsoft en SURF werken we vanuit het programma Cyberveiligheid om de policy templates voor de programma’s en diensten van Microsoft in lijn te brengen met het NBA-volwassenheidsmodel en -toetsingskader. De NBA policity templates voor Microsoft Azure zijn inmiddels klaar voor gebruik. We zijn nu bezig met de policy templates voor Microsoft 365. Samen met onze partners koppelen we zo telkens de technische systeemwereld aan het volwassenheidsmodel en toetsingskader van het programma Cyberveiligheid. 

Contactpersoon

Neem contact op met Mick Deben voor meer informatie.