GRC-applicatie

Gebruikersscenario’s

Met de praatplaat over de mbo-brede GRC-applicatie laten we op een laagdrempelige manier zien wat de mogelijkheden en doelen van de tool zijn. Hier zoomen we in op het onderdeel Gebruikersscenario’s.

We hebben de GRC-applicatie laten inrichten volgens drie gebruiksscenario’s: basis, uitgebreid en volledig risicogebaseerd. De scenario’s verschillen in mogelijkheden die de GRC-applicatie biedt. Kiest een school voor het basisscenario, dan toont de GRC-applicatie enkel de functies die nodig zijn voor een basaal gebruik volgens het NBA-kader. Het uitgebreidere scenario bevat daarnaast taakbeheer en beperkt risicomanagement. In het geavanceerde scenario hebben scholen met de GRC-applicatie de beschikking over een uitgebreide tool voor risicomanagement.

In elk scenario kunnen instellingen de mogelijkheden van de GRC-applicatie makkelijk en kosteloos uitbreiden (of verkleinen) door functies in- (of uit)schakelen. Op die manier ondersteunt de GRC-applicatie instellingen ook bij hun stapsgewijze groei van compliancegebaseerd werken naar een meer risicogebaseerde aanpak.

Contactpersoon

Neem contact op met Henry Meutstege voor meer informatie.