Programma Cyberveiligheid mbo

MBOKS: MBO Kennissessies (IT-)Security

Elke maand organiseren we samen met SURF de zogenaamde MBO Kennissessies (IT-)Security, ofwel MBOKS. Cybersecurityspecialisten van het programma Cyberveiligheid en SURF praten in deze webinars geïnteresseerde IT-professionals van mbo-instellingen bij over onderwerpen op het gebied van technische weerbaarheid.

In de maandelijkse MBOKS behandelen Mick Deben namens het programma Cyberveiligheid en Jeffeny Hoogervorst van SURF onderwerpen die gerelateerd zijn aan technische weerbaarheid. Hiermee delen de twee cybersecurityspecialisten de kennis die ze in de loop van hun carrières hebben opgedaan met de IT-professionals van mbo-instellingen. Doel is om de kennis over specifieke beveiligingsvraagstukken en de bekendheid met bestaande producten en diensten (onder andere van SURF) op de werkvloer te vergroten.

Kennisplatform voor beveiligingsvraagstukken

Met MBOKS richten Mick en Jeffeny zich vooral op IT-professionals zoals IBP’ers. Maar ze sturen de uitnodigingen naar alle leden van het Netwerk IBP, zodat ook andere geïnteresseerden kunnen aanhaken. Naast het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen biedt elke sessie veel gelegenheid om vragen te stellen. De MBOKS zijn zo een platform waar geïnteresseerden terechtkunnen voor beveiligingsvraagstukken en/of -dilemma’s uit de dagelijkse praktijk. Ze zijn een unieke kans voor iedereen die zich wil laten bijpraten over specifieke onderwerpen, vragen wil stellen en ervaringen wil delen met bondgenoten uit de sector.

Programma MBOKS

Elke MBOKS duurt ongeveer een uur en bestaat uit twee delen. In het eerste deel geven de twee specialisten een korte presentatie over het onderwerp dat die dag op het programma staat.  Dit deel wordt opgenomen en is na afloop dus terug te kijken. Het tweede deel van elke MBOKS is gereserveerd voor vragen, ervaringen en discussies en wordt niet opgenomen. Wie een eigen vraagstuk wil bespreken en/of op de hoogte wil blijven van hoe collega’s met cybersecurity omgaan, mag dit tweede deel dus zeker niet missen.

Aansluiten op concrete vragen

De twee presentatoren willen met MBOKS vooral aansluiten op concrete vraagstukken waar IT-professionals in hun dagelijkse praktijk tegenaan lopen. Daarom roepen ze geïnteresseerden in MBOKS op om onderwerpen voor volgende sessies aan te dragen. Dat kan via het mailadres onderaan deze pagina. De binnengekomen verzoeken gebruiken we in het programma Cyberveiligheid ook om in te spelen op wensen vanuit de sector. Bijvoorbeeld door een handleiding voor een specifiek vraagstuk op te stellen.

Contactpersoon

Neem contact op met Mick Deben voor meer informatie.