Terugblik Samenwerken aan Cyberveiligheid in het mbo

Met de conferentie Samenwerken aan Cyberveiligheid in het mbo vierden we op 7 december dat het programma Cyberveiligheid mbo 1 jaar draait. Het was een feestelijke dag boordevol leerzame workshops en inspirerende presentaties.

In diverse zalen, break out rooms en ‘the Shuttle’ – een unieke vergaderruimte in de vorm van een ruimteschip – stond één vraag centraal: hoe kunnen we de cyberweerbaarheid van de mbo-sector vergroten? Het antwoord bleek veelkleurig: de oogst van het eerste jaar van het programma Cyberveiligheid in het mbo is overweldigend en biedt zowel de individuele scholen als de sector inspiratie en praktische informatie.

Mensen maken fouten

De conferentie trapte af met het welkomstwoord door dagvoorzitter Cor Ottens en programmamanager Martijn Bijleveld. Daarna genoot het publiek van de wervelende keynote door Michel van Eeten, hoogleraar Bestuurskunde aan de TU Delft en specialist in internetveiligheid. Eén van zijn boodschappen: ‘mensen maken fouten, dus bouw systemen die kunnen omgaan met falen’.

Na de lunch presenteerde de dagvoorzitter een College Tour met Pauline Satter. Het gesprek ging onder meer over de rol van de bestuurder bij Cyberveiligheid. Pauline: ‘Cyberveiligheid is geen IT-feestje: de hele organisatie is aan zet. Belangrijk is dat IT-professionals en bestuurders het gesprek over cyberveiligheid blijven voeren.’

Terugblik conferentie

Heb je de conferentie gemist of wil je de hoogtepunten opnieuw beleven? In dit verslag blikken we in woord en beeld terug op de conferentie. Alle presentaties van de workshops en de praatplaat van het programma kun je hier op je gemak terugkijken.

Reacties (0)
Geef een reactie