Programma Cyberveiligheid mbo

Vacature Beleidsadviseur Cyberveiligheid

Als beleidsadviseur cyberveiligheid bij MBO Digitaal help je de risico’s die mbo-instellingen lopen op het gebied van cyberdreigingen te vertalen naar concrete activiteiten en diensten. Dit doe je binnen het programma Cyberveiligheid. In overleg met het projectteam, de scholen en externe dienstverleners start je projecten op en zorg je dat de ze goed aansluiten op de problematiek, de wensen en de mogelijkheden van mbo-instellingen.

Om een idee te geven, hierbij enkele activiteiten waaraan we nu werken:

  • We voeren diverse (nul)metingen uit op het gebied van informatiebeveiliging en privacy en analyseren deze
  • We werken het toetsingskader informatiebeveiliging verder uit en documenteren dit
  • We ontwikkelen en implementeren een nieuw toetsingskader privacy
  • We selecteren een mbo-brede GRC-applicatie (governance, risk & compliance) om de IBP-processen binnen de scholen te ondersteunen en deze sectorbreed te benchmarken
  • We ontwikkelen een mbo-breed auditplan en besteden IT-audits aan
  • We maken expertise beschikbaar om de scholen concreet te ondersteunen. Dit doen we in samenwerking met SURF (via het Security Expertise Centrum en het Privacy Expertise Centrum)
  • We organiseren oefeningen, zoals cybercrisisoefeningen en red-teaming assessments en begeleiden deze

Kortom: een breed palet aan projectactiviteiten en we zijn pas net begonnen!

Om dit allemaal goed te kunnen begeleiden, ben je een generalist op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Je hebt een opleiding, werkervaring en/of certificeringen op dit gebied (bijvoorbeeld CISM / CISSP / CIPP/E). Je vindt het fijn om zelfstandig te werken, maar je weet ook wat er nodig is om prettig en effectief samen te werken in een klein team.

Naast jouw rol bestaat ons team uit een programmamanager, beleidsadviseurs en experts op het gebied van informatiebeveiliging en privacy, communicatieadviseurs en projectondersteuning. Veel van de experts zijn 1 tot 2 dagen per week op inhuur- of detacheringsbasis betrokken bij het programma. We werken binnen het programma intensief samen met SURF die een belangrijk deel van de uitvoering voor zijn rekening neemt.
We werken veel vanuit huis en overleggen daarbij online. Er is veel flexibiliteit in werkzaamheden en werktijden. Je stemt je werkzaamheden, werktijden en overlegmomenten af met je teamleden. We zien elkaar minimaal een keer per week op kantoor in Woerden.

De vacature is voor 40 uur per week, maar een part-time dienstverband is bespreekbaar. Werk je op dit moment bij een mbo-instelling? Dan is detachering mogelijk ook een optie. We horen graag van je! Ga naar de vacatures bij de MBO Raad en reageer snel  op deze vacature.

Contactpersoon

Martijn Bijleveld


Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via info@mbodigitaal.nl