Terugblik op de 48e MBO Digitaal conferentie: presentaties en aftermovie

Wat een geslaagde 48e MBO Digitaal conferentie organiseerden we in september met het Graafschap College en ROC van Twente. Veel te doen, te zien en te beleven. Nog een keer nagenieten? In dit artikel een korte impressie in woord en video van de tweedaagse bij het Ulftse CIVON Innovatiecentrum en DRU Industriepark.

Bestuurdersbijeenkomst

Tijdens de bestuurdersbijeenkomst op donderdag – met welkomst-rap van Sander Berendsen – waren er mooie openingswoorden van bestuurders Trudy Vos en Mirjam Koster. Dagvoorzitter Cor Ottens presenteerde met de collega’s van MBO Digitaal 4 overzichtsplaten, lichtte de platen toe en stelde vragen: wat is ons gezamenlijke doel in het mbo? Wat zijn de basisvoorwaarden? Welke activiteiten doen we landelijk/collectief, wat pak ik als school zelf op? Het leidde tot waardevolle gesprekken! Binnenkort verschijnt een handreiking met een toelichting en de gehanteerde brondocumenten. Pauline Satter en Mirjam Koster besloten de bijeenkomst met een metafoor: het water staat ons niet meer aan de lippen zoals een paar jaar geleden. “We zijn duidelijk de fase van de laarzen voorbij. Maar we moeten wel een marathon lopen met elkaar. Wij trekken de hardloopschoenen aan. Doen jullie mee?”

Ondertekening Cyberconvenant

Verschillende netwerken, waaronder het IBP netwerk, organiseerden tijdens de bestuurdersbijeenkomst een preconferentie met als feestelijk hoogtepunt de ondertekening van het Convenant Cyberveiligheid. Jozien Winterman-Ensing (voorzitter Regiegroep IBP), Pauline Satter (voorzitter MBO Digitaal) en Adnan Tekin (voorzitter van de MBO Raad) onderstreepten met hun handtekeningen onder het convenant dat de mbo-scholen #samenwerken op het gebied van cyberveiligheid.

Keynotes, workshops en activiteiten

De conferentie begon met een spetterende opening door Lars Duistermaat en Dimitri van Dillen, inspirerende keynotes van de Ierse Keynote speaker Paul Hughes (‘Ten Meters of Thinking’-methode) en Ben Van der Burg. Er waren 3 workshoprondes met heel veel kennisdeel-sessies met tussendoor meer dan genoeg tijd om te netwerken en ‘actief doen’ op het terrein van het DRU. Zoals het beklimmen en abseilen van de 36 meter hoge Fakkel, de oude fabriekspijp op het DRU Industriepark. Heb je de workshops (of een paar) gemist en wil je ze nog eens nalezen? Check de bijlagen van de verschillende presentaties hieronder.

Aftermovie

Omdat een beeld vaak meer zegt dan duizend woorden: Check hier de aftermovie van de 48e MBO Digitaal Conferentie (Met dank aan het ROC van Twente) en geniet na van deze conferentie in Ulft!

49e MBO Digitaal Conferentie

De voorbereidingen voor de volgende MBO Digitaal Conferentie zijn alweer in volle gang. De 49e editie wordt op 7 en 8 maart 2024 gehouden in Theater Orpheus te Apeldoorn. Vaste gasten hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen via de mail. Op 1 december kunnen overige belangstellenden zich aanmelden via de conferentiewebsite. Heb jij een goed voorbeeld vanuit jouw school dat je graag wilt delen met je collega’s in het werkveld? Of heb jij een dringende oproep aan je collega’s uit de sector? Dan is het verzorgen van een workshop tijdens de komende MBO Digitaal Conferentie wellicht iets voor jou!

Je kunt je workshop indienen via deze inschrijflink. De programmacommissie bekijkt de inzendingen en stelt hieruit een mooi gevarieerd programma samen.

Reacties (0)
Geef een reactie