Ambassadeursbijeenkomst Horizon & Regio College, 24 januari 2020

Het netwerk van MBO Ambassadeurs was op vrijdag 24 januari bij elkaar in Purmerend, op de gloednieuwe, gezamenlijke campus van het Horizon College en het Regio College. Het programma van deze dag stond -heel toepasselijk- voor een belangrijk deel in het teken van het thema ‘samenwerken’.

We werden welkom geheten door Marloes Ouwerkerk (Horizon College) en Martijn Kool (Regio College). Beiden gingen in op de visie van de architect en wat het betekent om met twee organisaties een gebouw te delen.

Daarna stond het vaste onderdeel ‘Even bijpraten‘ op het programma, met veel nieuws vanuit de mbo-sector.

Vervolgens ging Eric Wubbels uitgebreid in op wat de samenwerking van de twee instellingen betekent voor de ICT-inrichting en -ondersteuning.

Tijdens de middagpauze werden de ambassadeurs op een ludieke wijze door het gebouw meegenomen om op die manier de verschillende aspecten van de samenwerking ervaren.

Het middagdeel bestond verder uit vier workshops, waarvan er twee konden worden gekozen. Zo waren er workshops over digitaal scrummen, samenwerken aan de IT-strategie, over het gezamenlijk ontwikkelen van een matchingsplatform voor leervraag en -aanbod en over de samenwerking met bedrijven in een onderwijssetting.

Al met al een heel mooi programma rondom het thema samenwerken, met voor elk wat wils.

De volgende ambassadeursdag is gepland op donderdag 26 maart en wordt georganiseerd door ROC van Amsterdam. Overkoepelend thema van die bijeenkomst is ‘leermiddelen’. Interesse om een bijeenkomst bij te wonen? Vraag de MBO Ambassadeur van jouw instelling of mail naar martijn.bijleveld@sambo-ict.nl.

Reacties (0)
Geef een reactie