Ambassadeursbijeenkomst ROC Aventus, 18-01-2018

Ondanks de heftige storm en code rood ontmoetten ruim 30 mbo ambassadeurs elkaar bij het gastvrije Aventus in Apeldoorn. De aftrap werd verzorgd door CvB lid Ellen Marks met een passend betoog rond “vinken of vonken”. Daarna zoals gebruikelijk het laatste nieuws vanuit Kennisnet en saMBO-ICT met aandacht voor Bruggen bouwen, de ICT monitor 2017, Onderwijslogistiek, het convenant betreffende start schooljaar en Centraal aanmelden, gebracht door Leo Bakker en Jan Bartling.

Na de pauze veel aandacht voor design teams vanuit drie invalshoeken:

  • Het model en de aanpak werd geschetst door Pieter van Rooij en Frank Thuss  van HAN iXperium.
  • Daarna presenteerde Jan Gerritsen van Aventus zijn ervaringen uit de praktijk met het Designteam Co-teaching.
  • Ten slotte vertelde Wendy van Deursen van de Leijgraaf over hun ervaringen in het iXperium met design teams.

Na de middag gaven Peter en Frank een presentatie over All You Can Learn, een project waarbij design teams ook een groet rol spelen.

Ten slotte verzorgde Inge van Baalen (Aventus) een inleiding over het concrete Aventus project ‘Ruimte maken voor innovatie’, waarna er nog tijd werd genomen om eigen ervaringen te delen rondom innovatieve ontwikkelingen binnen de eigen instelling t.a.v. het versnellen, verbreden en verdiepen van de opleiding met of zonder ICT toepassingen. Er werden puzzels voorgelegd, maar ook mooie parels benoemd. Een aantal deelnemers was het ’s ochtends nog gelukt met de trein te komen, maar die reden ’s middags niet meer. Gelukkig konden er de nodige carpool afspraken gemaakt worden, maar met alle obstakels op de weg zal het even geduurd hebben voordat iedereen weer thuis was. Zo zullen we ons deze dag nog lang herinneren, maar vooral dankzij het mooie programma!

Een kleine foto impressie van deze bijeenkomst is hier te vinden.

De volgende bijeenkomst vindt eind maart of begin april plaats. Datum en locatie worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Reacties (0)
Geef een reactie