ECK standaard Distributie en Toegang

Omslagpunt bereikt
De ECK standaard Distributie en Toegang wordt inmiddels zo breed toegepast binnen het MBO, dat we kunnen stellen dat het omslagpunt is bereikt. De Amerikanen spreken in zo’n geval van ‘the tipping point’.

Is dit punt eenmaal bereikt, dan gaat het daarna ineens snel. Instellingen die nog niet op de standaard zitten doen er goed aan die stap voor 2018 – 2019 voor te bereiden. De opstart van dit schooljaar verliep bij ECK-instellingen namelijk beduidend soepeler dan op de non ECK-instellingen. Naarmate de standaard breder wordt gebruikt, wordt hij steeds bestendiger.

Projectmatig aanvliegen
Ervaring leert dat de voorbereiding voor zo’n overstap het beste projectmatig kan worden aangevlogen. Tijdig bestuurlijke besluitvorming voorbereiden is daarbij van groot belang. Die moet uiterlijk 1 maart gepasseerd zijn. Om je te helpen bij de opstart van je project en bij de besluitvoorbereiding, zijn er voorbeelddocumenten ontwikkeld.

Voorbeelddocumenten
Kies uit voorbeelddocumenten voor:

Potloodnotities
De voorbeelddocumenten zijn goeddeels in potlood geschreven. Dit geeft je een idee van de inhoud. Neem over wat je ervan kunt gebruiken en vul aan wat er in jouw situatie nog meer toe doet.

Hulp nodig of vragen?
De implementatie van de ECK standaard Distributie en Toegang wordt begeleid door een projectleider vanuit Kennisnet onder aansturing van Edu-K. Voor vragen kun je terecht bij Frans Rewijk, (f.rewijk@kennisnet.nl, 06 – 55 58 53 25).

Reacties (0)
Geef een reactie