Informatiemodel Onderwijsaanbod

OA160Vanuit de sectoren wordt al langere tijd aangegeven dat het handig zou zijn om eenduidig de onderstructuur van een onderwijsinstelling te kunnen vastleggen. In het kader van SION is op dit terrein het nodige voorwerk verricht en zijn modellen ontwikkeld die bruikbaar moeten zijn voor onderwijsinstellingen.
Nu er in het mbo gewerkt wordt aan het programma Doorontwikkelen BRON, is er ook de mogelijkheid om de onderstructuur goed te definiëren en (voor zover noodzakelijk) mee te nemen in de ontwikkeling van BRON door DUO.

De werkgroep OA heeft inmiddels op basis van het werk van SION een informatiemodel Onderwijsaanbod (OA) gemaakt. Dit model is nodig voor de verdere realisatie van de vernieuwing van het onderwijsaanbod.
Een communicatieversie van het ontwerp van OA is beschikbaar. Dit is nog in de versie 0.92, later komt deze in de versie 1.0 beschikbaar met onder andere voorbeelden uit de verschillende onderwijssectoren.

Reacties (0)
Geef een reactie