Spotlight sessies

‘Innovatielabs in the spotlight’ 

In het MBO werken we hard aan onderwijsinnovatie. Steeds meer scholen starten een ‘Innovatielab’. Een lab hoeft geen lab te heten, het kan ook een werkplaats zijn, een hub, een platform of een centrum. Stuk voor stuk initiatieven waarin geleerd, ervaren en onderzocht wordt hoe nieuwe technologie jouw onderwijs kan verrijken. Hier gaan innoveren-onderzoeken-professionaliseren met technologie in het onderwijs hand in hand.  

Dit jaar willen wij vier innovatielabs ‘in the spotlight’ zetten om anderen te inspireren en van elkaar te leren. Het is onze droom dat dit het begin is van een landelijk netwerk innovatielabs dat elkaar informeert en inspireert.  In korte online sessies krijg je een virtuele rondleiding en hoor je meer over het ontstaan, de doelen en de activiteiten van een innovatielab.  

Daarna ga je in kleine groepjes in gesprek met docenten en i-coaches. Je kunt dan met ervaringsdeskundigen van gedachten wisselen over hun eigen ervaringen, de (onderzoeks)opbrengsten, de rol van studenten in de labs, maar ook over wensen en verbeterpunten.  

Ben je nieuwsgierig hoe andere MBO-scholen aan innovatie werken? Kom dan naar de spotlight sessie op:

 

Eerdere spotlight sessies

Bekijk de eerdere edities van spotlight sessies met de presentaties en het verslag van de bijeenkomst.

 

Spotlightsessie – Innoventus van Aventus

De 3e spotlightsessie Doorpakken op Digitalisering nemen we je mee naar Innoventus van Aventus, een ontwikkeling, gericht op innovatieve technologieën. In een ontdek/skills laboratorium werken studenten en medewerkers met de technologie van nu aan werkwijzen van de toekomst  Studenten worden uitgedaagd nieuwe technologieën te gebruiken en creatieve ontwerpmethoden te gebruiken. Doel: groeien als vakman en ontwikkelen als medewerker van de toekomst, met uitstekende 21st century skills. Naast een korte introductie en een virtuele rondleiding, kan je online in kleine groepjes in gesprek met ervaringsdeskundigen.

Kijk hier voor meer informatie

Spotlightsessie – iXperium ROC De Leijgraaf

De 2e spotlightsessie Doorpakken op Digitalisering wordt, na de sessie van STRAX van Graafschap College,ook weer kort maar krachtig. In een uur nemen we je mee naar iXperium Oss van De Leijgraaf. Al sinds 2016 hét innovatielab waarin ontwerpen (o.a. met designteams), onderzoek en professionalisering hand in hand gaan in één concept. Naast een korte introductie van practor John Schobben en een virtuele rondleiding door Wendy van Deursen (e-coach), kan je online in kleine groepjes in gesprek met ervaringsdeskundigen van het iXperium.

Kijk hier voor meer informatie 

Spotlightsessie - Strax (Ulft), Graafschap College

Maak in onze eerste Spotlightsessie kennis met STRAX.

“STRAX is het platform voor onderwijsinnovatie binnen het Graafschap College. We zijn bezig met de wijze waarop nieuwe technologie nu en in de toekomst ons onderwijs kan ondersteunen, verrijken en verbeteren. STRAX maakt onderwijsinnovatie met ICT concreet. Bij STRAX werken experts en medewerkers in wisselende samenstelling in project- en designteams aan onderwijsvernieuwingen met ICT om ons onderwijs verder te verbeteren en voor te bereiden op de toekomst.” 

Kijk hier voor meer informatie