Spotlightsessie – Innoventus, het innovatielab van Aventus Apeldoorn

Innoventus is het innovatielab van ROC Aventus in Apeldoorn. Acht blended coaches verbinden innovatieve technieken met het onderwijs. Joanne Drost: “Met workshops en een-op-een gesprekken inspireren en motiveren wij docenten om deze technieken te gebruiken. In het lab kunnen zij laagdrempelig oefenen met VR, AI, robots etc.” In deze derde spotlightsessie lichten de blended coaches van Innoventus in één ruimte vier vernieuwende  technieken uit: VR, droning, de green screen studio en domotica.

VIRTUAL REALITY
Jolijn Duintjer: “Met VR kunnen studenten een kijkje nemen in het menselijk hart. Zij ontmantelen een bom zonder handleiding op basis van aanwijzingen van medestudenten mét een handleiding. Dan komt het aan op goed analyseren, samenwerken en communiceren. VR biedt onze studenten een ander perspectief op de leerstof én een aantrekkelijke manier om hun soft skills te oefenen.”

DRONING
Het oog van de camera richt zich op Elroy Mosterd. Hij vertelt over droning in het onderwijs. “Het beroepenveld maakt daar steeds meer gebruik van. Het mbo-onderwijs volgt daarin. We ontwikkelen onderwijs in twee keuzedelen – de toepassingen en de techniek van droning – en nodigen opleidingen uit om te kijken waar die keuzedelen raken aan hun curriculum.”

GREEN SCREEN STUDIO
Cidem Bolat
is erg enthousiast over de green screen studio van Innoventus. “Zo enthousiast dat wij met een aantal studenten daarover een podcast maken. Wat kun je met zo’n studio? Welke moderne videotechnieken staan docenten van Aventus daarbij ter beschikking? Dat delen we graag.”

DOMOTICA
Een robotslaapkussen. Een airbagbroek. Een sprekende bloempot. Het zijn een paar tools waarover Saskia Blok graag vertelt in het domoticahuis van Innoventus. “Hier staat innovatieve zorgtechnologie centraal. Als mensen daar gebruik van maken, kunnen zij langer actief thuis blijven wonen. Studenten van Zorg en Welzijn gaan hier later mee werken. Wij bereiden hen daarop voor in het domoticahuis.”

Meer weten?
Bekijk dit filmpje of neem contact op met Joanne Drost via blendedcoach@aventus.nl

Over Innoventus
Waar: Apeldoorn
ROC: Aventus
Aantal fte’s: 6,5
Financiering: eigen middelen en subsidies

Bekijk de homepagina van de spotlightsessies voor een overzicht van de andere bijeenkomsten.

 

Reacties (0)
Geef een reactie