Programma digitaal bekwaam

Professionaliseringsbeleid

Welke vaardigheden zijn gewenst wanneer je lesgeeft in het mbo en te maken krijgt met digitalisering? En hoe kunnen ondersteunende diensten meebewegen in de digitale transformatie? Door professionaliseringsbeleid in ict-bekwaamheid op te stellen schep je duidelijkheid en kan er in gezamenlijkheid worden toegewerkt naar dezelfde doelen.

Sinds de start van het programma Digitaal Bekwaam in 2023 zijn er verschillende werkgroepen actief geweest waarin mbo-scholen in gezamenlijkheid hebben gewerkt aan professionaliseringsbeleid in ict-bekwaamheid. Met het opstellen van professionaliseringsbeleid hebben de deelnemers duidelijkheid kunnen scheppen over de gewenste vaardigheden voor personeelsleden. Zo is er naast het opstellen van beleid ook gekeken naar het concretiseren ervan in een competentieprofiel of de werving.

Door de geleerde lessen uit de werkgroepen zijn er handreikingen opgesteld vanuit het fictieve MBO Innovatiecollege. De school is niet perfect, maar poogt wel op verschillende manieren om innovatief en eigentijds onderwijs vorm te geven middels digitalisering. Bekijk de verschillende documenten en gebruik het als voorbeeld om stappen te zetten binnen jouw eigen organisatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via info@mbodigitaal.nl