KMT 365 terugblik en nieuwe bijeenkomst in oktober: ben je erbij?

Op 19 juli vond de alweer derde bijeenkomst plaats van de gebruikersgroep Kennisdeling Microsoft Techniek 365 (KMT 365), met deelnemers die via Teams of fysiek bij SURF in Utrecht aanschoven. De belangstelling voor de gebruikersgroep groeit nog steeds. Inmiddels staat de teller op 52 leden. Een mooi resultaat in relatief korte tijd. In oktober organiseert de gebruikersgroep een nieuwe bijeenkomst. Ben je erbij?

ROC van Twente & Microsoft Viva Connections

Tijdens de ‘zomereditie’ van KMT 365 hield Sebastiaan Freeke van het ROC van Twente een presentatie over Microsoft Viva Connections, ook wel ‘intranet 2.0’ genoemd. ROC van Twente liet zich inspireren door een Microsoft initiatief genaamd ‘SharePoint Swoop’. Daarin proberen drie MVP-experts in slechts drie dagen het intranet van een speelgoedbedrijf compleet te moderniseren. En dat lukte, een knappe prestatie aangezien dit soort makeovers doorgaans een week of drie duren.
Sebastiaan deelde de intranet (en Apps) roadmap van de mbo-school. Belangrijk vertrekpunt: SharePoint online met zo min mogelijk maatwerk. Mijnpalen in de roadmap waren onder andere de oplevering van een portal voor de medewerkers en een portal voor de studenten.
Deelnemers aan de gebruikersgroep KMT 365 vinden de presentatie van Sebastiaan terug in op de KMT 365 Teams site.
In het vraag en antwoord deel van de bijeenkomst kwamen diverse onderwerpen aan de orde, variërend van Viva Engage (oude naam : Yammer) tot Microsoft 365 Copilot.

Vierde bijeenkomst in oktober

In oktober organiseert de gebruikersgroep KMT 365 alweer de vierde bijeenkomst. Binnenkort volgt meer informatie over de definitieve datum en de agenda. Onderwerpen waar sowieso met interesse naar wordt gekeken zijn:

  • Microsoft Endpoint management: Intune binnen een school
  • Microsoft 365 Copilot

Ook deelnemen aan de gebruikersgroep KMT 365? Meld je dan aan via info@mbodigitaal.nl.

Over de gebruikersgroep KMT 365

De gebruikersgroep vormt een samenwerkingsplatform voor technische medewerkers van mbo-instellingen om kennis en ervaring uit te wisselen en samen oplossingsrichtingen te bedenken voor diverse Microsoft 365 en Azure gerelateerde IT-vraagstukken. Deelnemers zijn o.a. technisch en functioneel beheerders, IT-architecten en IT-projectleiders die werken met het Microsoft 365 en/of Azure platform.
De gebruikersgroep is voor en door de instellingen met ondersteuning van MBO Digitaal, SURF en met inbreng van Microsoft.
De gebruikersgroep komt gemiddeld om de twee maanden hybride, digitaal via Teams én/of fysiek bij elkaar op verschillende locaties (SURF en scholen).

Contact en lid worden

Lid worden van de gebruikersgroep en daarmee toegang krijgen tot informatie, presentaties, ondersteunende materialen en de vraagbaak aan collega’s is uiteraard mogelijk. Stuur hiervoor je verzoek tot lidmaatschap van het KMT 365 naar info@mbodigitaal.nl.

Neem voor bijeenkomsten, informatie en inhoudelijke onderwerpen contact op met Wim van Vliet (SURF)

Reacties (0)
Geef een reactie