Geslaagde laatste testdag: Project OKE levert werkende koppeling op voor examenproces

De koppeling tussen de applicaties Remindo en Eduarte werkt. Dat is de conclusie van het OKE testteam (van mbo-scholen en leveranciers) tijdens de testdag op 9 juni. Op die dag werd de laatste test uitgevoerd voor het proces en de techniek van 4 koppelvlakken (OKE) van het examenproces.

Het project OKE heeft een werkende koppeling opgeleverd voor het proces ‘vanaf het aanleveren van studenten en planningsgegevens tot en met het terugsturen van resultaatgegevens en de bijbehorende documentatie’.  Goed nieuws dus. De test wordt herhaald in andere pilots met andere ‘SIS en planningsapplicatie’ leveranciers om de beschreven functionaliteit zo breed mogelijk getest te hebben. De verwachting is dat deze brede tests met de herfstvakantie zijn uitgevoerd. Op basis van de resultaten kan het NED daarna de OKE-beschrijvingen vrijgeven voor brede bouw bij alle geïnteresseerde applicatieleveranciers.

Zicht op implementatiefase

Daarmee krijgt het NED nu zicht op de implementatiefase van de koppelvlakken die het netwerk in het schooljaar 2023-2024 verwachten op te starten. Als ondersteuning voor deze implementatieprojecten binnen de mbo-scholen zijn twee ‘BOP-coördinatoren’ ingehuurd om te adviseren over de aspecten beleid, organisatie en processen (BOP). Op deze aspecten verwacht het NED de meeste veranderingen bij de implementatie van de koppelvlakken. Binnenkort zullen de coördinatoren zich binnen de mbo-sector gaan voorstellen. Voor en tijdens de zomermaanden werken ze zich in.

NED conferentie op 29 november

Omdat het project OKE goed op koers is het NED nog veel meer zaken heeft te delen, is er op 29 november een conferentie in het midden van het land. De conferentie is voor alle leden van het NED en leveranciers. Op deze dag geeft het NED een over alles wat al is gerealiseerd met als hoofdpunt de stand van zaken van het project OKE en alles wat nog komen gaat; zoals de opstart van een onderzoek (pilot) om vanuit MBO Digitaal een waarborg te zijn op het gebied van DPIA’s en verwerkersovereenkomsten.

Noteer de datum alvast in je agenda. We komen nog voor de zomervakantie met een uitnodiging!

 

Lees ook:

 

 

 

Reacties (0)
Geef een reactie