Terugblik tweede bijeenkomst gebruikersgroep Kennisdeling Microsoft Techniek 365

Op 13 juni vond de tweede KMT 365 bijeenkomst plaats. Het was een hybride editie waar 35 deelnemers namens 17 mbo-instellingen fysiek aanschoven bij SURF én virtueel via Teams.

Na het informatieve deel van deze KMT365 bijeenkomst over o.a. toegang tot de KMT 365 Teams-omgeving, de deelnemers aan deze gebruikersgroep, de vindplaats voor bijeenkomsten en bestanden met daarin de materialen, was het tijd voor het inhoudelijke deel van de bijeenkomst. Deze werd
gehost in de SURF tenant. Daardoor konden deelnemers de opmerkingen in de chat niet terugzien. Wim van Vliet (SURF) kopieerde daarom de opmerkingen uit de chat naar dit verslag.

Tijdens de bijeenkomst waren er twee presentaties:

#1 Microsoft Loop I presentatie Maud Pols (Microsoft)

Maud daagt ons uit om Microsoft Loop te gaan uitproberen. In het kort: Microsoft Loop is een nieuwe App die een flexibel canvas combineert met componenten die gesynchroniseerd blijven en vrij kunnen worden verplaatst tussen verschillende Microsoft 365 Apps. Met Loop kun je samenwerken in kleinere groepen, met elkaar in contact blijven en aan taken werken. Maud noemt de Work Trend Index waarin Microsoft onderzoek doet naar trends bij het gebruik van “de moderne werkplek” door medewerkers van bedrijven en instellingen wereldwijd om zo een beter beeld te krijgen van the future of work. Best interessant, kijk maar eens hier.

Ga voor meer informatie over Microsoft Loop naar deze Microsoft webpagina en probeer het zelf uit.
Tip vanuit de chat: Lees dit Microsoft Learn artikel waarin wordt uitgelegd hoe je de Public Preview van de Microsoft Loop App kunt aanzetten.

#2 Telefonie M365 – Tendfor I Presentatie Sebastiaan Freeke en Mark ten Bos I ROC van Twente

De heren geven heldere uitleg over de Microsoft-tenzij architectuur bij ROC van Twente, de typen gebruikers voor Teams telefonie en de inzet van de Tendfor als add-on op Teams Phone voor callcenter medewerkers. Ook laten zij zien hoe zij Viva Learning inzetten met eigen video’s om de gebruikers uitleg te geven. Ze presenteren bovendien een mooie homemade oplossing voor afwezigheidberichten. In dat kader deelt Jeroen Scholten van ROC van Twente een artikel over Self service Microsoft Teams Auto Attendant administration.

Let op: Jeroen Scholten meldt dat er nu Anywhere365 Contact Center for Teams is. Een Microsoft 365 Certified App die vast veel beter integreert met Teams dan Anywhere365 zelf. Kijk maar eens hier. De presentatie van Sebastiaan en Mark is te vinden in de Teams-omgeving.

Migratie en timeline

Algemene uitleg over migratie en timeline staat hier. Nick Brink van Graafschap College pakt er wat belangrijke punten uit:

  • Geen nieuwe video’s meer mogelijk op Stream Classic (08-2023).
  • Geen Stream Live events mogelijk (09-2023).
  • Stream is niet meer toegankelijk (10-2023), dit is nog uit te stellen door admins tot 02-2024.
  • The end, content wordt verwijderd (15-02-2024).
  • Re-direct stopt naar nieuwe video’s (links en embedded) (15-02-2025).
  • De Step-by Step guide to run the Stream migration tool vind je hier.

Volgende bijeenkomst, meer informatie en/of vragen?

Heb je naar aanleiding van de KMT 365 bijeenkomst van 13 juni, of in bredere zin nog (M365 gerelateerde) vragen, neem dan contact op met Wim van Vliet of Arjan Veldkamp. Een volgende editie van de KMT 365 gebruikersgroep bijeenkomst vindt waarschijnlijk plaats in september, een definitieve datum volgt. 

Namens ons allen, bedankt voor jullie actieve deelname aan de KMT 365 gebruikersgroep.
Arjan Veldkamp, Rob Vos, Wim van Vliet.

Reacties (0)
Geef een reactie