Update december Team Bruggen Bouwen

Team Bruggen Bouwen wenst jullie nu alvast een mooie kerst en gezond 2023! Fijn om jullie in 2022 ontmoet te hebben in de open podia, de mini-conferenties en ook de peergangen. In deze mail informeren we jullie over de activiteiten in de eerste maanden van het jaar. Graag vragen we je deze email (of een deel) door te zetten naar collega’s in je ROC waarvan je de inschatting maakt dat het relevant is.

Positionering i-coaches

In het netwerk Bruggen Bouwen spelen momenteel veel vragen over positioneren van i-coaches. In het verleden is vanuit het programma Bruggen Bouwen de masterclass aangeboden aan instellingen die een i-coach programma wilden starten. Daarbij vertrekken we vanuit onderzoek naar succesfactoren van i-coach programma’s. De manier van werken is volgens ons ook relevant voor het herpositioneren van je programma.

Interesse in een dergelijke masterclass? We kijken graag hoe we daar samen met jullie invulling aan kunnen geven. Neem contact op met Marius van Zandwijk, m.vanzandwijk@kennisnet.nl

Peergangen

Drie peergangen gaan begin 2023 van start:

Technovator 16 januari 2023 30 januari 2023 13 februari 2023
Onderwijs ontwerpen 6 februari 2023 20 februari 2023 6 maart 2023
Adviesvaardigheden 2 februari 2023 16 februari 2023 23 februari 2023

In elke peergang is nog plek voor deelnemers. Belangstelling? Meld je aan bij Madhwie Niels, m.niels@mbodigitaal.nl.

Open podia

In 2023 continueren we de virtuele open podia. Hier alvast de momenten voor het eerste kwartaal:

19 januari, 10.00 – 11.00 uur

23 maart, 10.00 – 11.00 uur

Jullie ontvangen voor deze twee momenten binnenkort een vergaderverzoek vanuit de agenda van Marc Dietzenbacher. Niet ontvangen? Marc kun je bereiken op m.dietzenbacher@mbodigitaal.nl

Terugblik mini-conferentie

Op 1 december kwamen circa 40 mensen uit het netwerk Bruggen Bouwen bij elkaar voor de mini-conferentie. In een interactief programma zijn de veranderingen rond i-coaching in het mbo onderzocht. In welke fase zit je i-coaching? Hoe maak je verwachtingen bespreekbaar bij verschillende sleutelfiguren? Waar wil je zitten in het proces van beleidsontwikkeling rond onderwijs en ict? Dit zijn voorbeelden van vragen die besproken zijn met drie praktijkdeskundigen Joost Willems, Jorrit Arntzen en Marije van Huffelen. Inhoudelijk hebben we ons verdiept in de lessen van het iXperium, de hype cycle als instrument om technologie keuzen te maken en ook het vier-in-balans-model om integraal te adviseren. Daarnaast hebben i-coaches veel onderlinge ervaring gedeeld. Volgens ons een geslaagde bijeenkomst! Kom je volgende keer ook?

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie