Tjipcastserie Digitaal burgerschap en het mbo: ‘leer studenten kritisch denken’

Digitaal burgerschap en het mbo. Dat is het thema van 3 podcasts van Tjip de Jong, onderzoeker, pabo-docent en adviseur. In het Edulab van ROC Twente spreekt hij met mbo-docenten en andere betrokkenen.

Deel 1 gaat over hoe digitalisering en ict doordringt in de dagelijkse leeromgeving op school, hoe studenten kennisbronnen leren benutten, op wat voor manier ze omgaan met nepnieuws en de invloed hiervan op democratische participatie. “We moeten studenten leren hoe ze hun eigen normen en waarden kunnen bepalen.”

Lees hier de highlights van het 1e deel van deze podcast met Trudy Vos, Maarten Walet (MEd) en Jeroen de Boer en/of bekijk ‘m helemaal: Digitaal burgerschap: studenten kritisch leren denken.

Reacties (0)
Geef een reactie