46e conferentie MBO Digitaal op 29 en 30 september 2022

Op 29 en 30 september 2022 ontmoeten we elkaar eindelijk weer live voor de halfjaarlijkse MBO Digitaal conferentie! Deze keer zijn we te gast bij Drenthe College in Assen. Het thema van de conferentie is ‘Gaank is alles’, met andere woorden: vaart maken is van belang!

Een conferentie waar we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten, netwerken en borrelen! Het ‘hoofdpodium’ met de plenaire sessie wordt bovendien gestreamd. Helaas zijn er geen fysieke plaatsen meer beschikbaar, maar online kun je de inspirerende sprekers wel volgen via het aanmeldformulier.

Programma

Donderdagmiddag 29 september

Vanaf 17.00 uur start de conferentie met een keynote, een informeel programma en afsluitend een diner.

Highlights

  • Noorderpoort: het eerlijke verhaal Keynote door Wim van de Pol die over de avonturen van Noorderpoort vertelt. Hoe heeft deze mbo-school het programma Doorpakken op Digitalisering ervaren? Welke thema’s leven er? Welke zaken kregen een goede landing in de school? En waar is nog werk aan de winkel?
  • Panelgesprek Onder leiding van Cor Ottens gaan de keynote-sprekers in gesprek met Mare Riemersma, Maaike van Kessel en een student. Mare Riemersma, lid van het CvB van het Drenthe College, is bestuurlijk betrokken bij één van de thema’s binnen doorpakken en deelt haar ervaringen met betrekking tot opbrengsten en de implementatie in haar school.  Maaike van Kessel legt, als aanvoerder van Team Innovatie en als practor Digitaal Vakmanschap, de link met de innovatiekrachten die nodig zijn om tot échte verandering te komen. Een student van het Drenthe College vertegenwoordigt het studentenperspectief.


Vrijdag 30 september

Deze dag is vanaf 9:00 uur geheel gevuld met workshops, keynotes en voldoende tijd voor koffie, lunch en bijpraten(!).

Highlights

  • Keynote Marijke Kral, lector van het team leren met ict op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het team verzorgt onder andere de Monitor Leren en Lesgeven met ict, die de afgelopen periode op veel scholen is afgenomen. Marijke vertelt over de uitkomsten en de betekenis voor de sector.
  • Special guest Peter Bom, data analist en Eurosport commentator voor de Motorsport, neemt je in zijn keynote ‘Gaank is alles’, de inzet van data in de motorsport’ mee in de wereld van snelheid, scherpe bochten en top prestaties. Hij vertelt je alles over hoe de data werkt, maar vooral hoe data wordt gebruikt voor nog betere prestaties. De parallellen naar het onderwijs zijn verbazingwekkend.
  • Doorpakken pakt uit Experience. Neem een kijkje in het experiencelokaal en pak door.
  • Workshops: van Cybersecurity tot Eigen dossier, en van Dataondersteund beslissen tot Activerende didactiek; er is voor ieder wat wils (de workshops zijn alleen fysiek te volgen).

Wij hebben er zin in!

Tot de 29e en 30e september.

De programmacommissie

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie