Webinar Digitaal burgerschap 10 juni 2021

Digitaal burgerschap; daar kunnen we niet onderuit. Mbo-instellingen spelen een grote rol bij de vorming van jongeren tot (weerbare) digitale burgers. Maar hoe integreer je digitaal burgerschap in je onderwijs en welke kennis, vaardigheden zijn dan nodig? Tijdens het webinar op 10 juni bespreken we samen met experts het thema Digitaal burgerschap.

  • Wat is digitaal burgerschap?
  • Hoe kan je aan de slag met dit thema en wat gebeurt er al?

Bij diverse mbo practoraten is veel onderzoek gedaan, kennis en praktisch materiaal ontwikkelt waar het onderwijs direct mee aan de slag kan. We delen deze expertise en horen ook graag waar we de komende tijd op kunnen inzetten.

Wanneer: donderdag 10 juni
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Waar: online in Teams

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor docenten, beleidsmedewerkers, bestuurders of andere geïnteresseerden werkzaam in het mbo.

Na het bijwonen van de bijeenkomst:
• Heb je inzicht en handvatten om aan het werk te kunnen met Digitaal burgerschap
• Weet je waarom we digitale burgers nodig hebben
• Ben je bekend met de publicatie Digitaal burgerschap
• Heb je inspiratie om zelf aan de slag te gaan
• Weet je wat het team Digitaal burgerschap allemaal doet

Aanmelden?

Aanmelden kan via het inschrijfformulier.

Programma:

  • 15.30 Introductie Digitaal burgerschap – Jaap van Gils (aanvoerder team Digitaal burgerschap)
  • 15.45 Interview met Adnan Tekin (voorzitter MBO Raad) en Trudy Vos (bestuurlijk trekker en lid CvB ROC van Twente) door Remco Pijpers (strategisch adviseur digitale geletterdheid/ ethiek Kennisnet)
  • 16.15 Practoraat Digitale weerbaarheid aan het woord – door practor Renze Tjoelker
  • 16.40 Tips voor Digitaal burgerschap in het curriculum – voorbeeldlessen
  • 16.50 Ruimte voor vragen
  • 17.00 Afsluiting – Trudy Vos (bestuurlijke trekker thema Digitaal burgerschap)

Doorpakken op digitalisering

De mbo-sector heeft de ambitie om een leven lang ontwikkelen voor álle lerenden te realiseren. Dat vraagt om een flexibele inrichting van het onderwijs en de organisatie, en aandacht leren op maat. Digitalisering is een belangrijk middel om deze en andere ambities waar te maken en de randvoorwaarden ervoor te realiseren. Met het programma Doorpakken op digitalisering willen we door meer samen te werken sneller succesvolle veranderingen in gang kunnen zetten. In het programma werken we gezamenlijk aan acht thema’s, Digitaal burgerschap is één van de acht thema’s.

Reacties (0)
Geef een reactie