Online ambassadeursbijeenkomst, 23 april 2021

Op 23 april waren de MBO Ambassadeurs weer online bij elkaar om elkaar te inspireren en te innoveren. Martijn Bijleveld opende de bijeenkomst waarna een welkomstwoord door ambassadeur Rinus de Rijder van gastcollege SVO, vanuit de Markthal in Rotterdam, wordt gegeven.

Martijn Timmer, Leo Bakker en Remco Rutten nemen het “Even Bijpraten” voor hun rekening. Een update wordt gedeeld over onderwerpen als Doorpakken op Digitalisering i.r.t. digitaal burgerschap en docent professionalisering. Leo bakker deelt informatie over Bruggen Bouwen en het i-coach onderzoek wat net is uitgekomen. Remco Rutten vertelt over het HO Versnellingsplan en de infographic die hiervan recentelijk is uitgekomen.

Hierna direct door naar Wilfred Rubens die ons meeneemt in hoe men binnen SVO aan de slag is gegaan met visieontwikkeling op digitalisering van het onderwijs. Via de context wordt de huidige situatie geïnventariseerd waarna er doelen worden gesteld. Welke doelen moeten bereikt worden uitgaande van de veranderende situatie. Wilfred geeft aan dat dit via verschillende modellen mogelijk is. Hierbij moet je wel rekening houden met de variabelen binnen de modellen. Alle informatie is uitgewerkt tot een notitie. Er wordt aangevuld dat de notitie en bijbehorende plateau planning hebben geholpen om stap voor stap te kunnen implementeren en om de hele organisatie mee te krijgen.

Na een korte pauze waren er twee break-out sessies waarin vier projecten werden getoond en toegelicht.

Het bouwen van de ‘VAR-functie’ (video feedback) en het ontwikkelen van een productherkenningsapp

Opleiden en examineren in de ELO (aNewspring)

Het ontwikkelen van een introductieprogramma voor studenten in VR

Het ontwikkelen van virtual reality herkenningstafels

Tot slot was het tijd voor de Ambassadeurs zeepkist waarbij aandacht wordt gevraagd voor Data ondersteund Onderwijs. Ten slotte bedankt Martijn Bijleveld alle sprekers en workshopleiders en in het bijzonder gastheer Rinus en de medewerkers van SVO-vakopleidingen food voor de mooie samenwerkingen en het interessante programma. Afsluitend wordt medegedeeld dat voor de zomervakantie nog een ambassadeursbijeenkomst wordt georganiseerd.

Bijbehorende links

Doorpakken op digitalisering Link
Doorpakken op digitalisering en digitaal burgerschap Link
saMBO-ICT en digitaal burgerschap Link
Effectiviteit inzet I-Coaches Link
Bruggen bouwen goed startpunt voor I-Coaches in MBO Link
Versnellingsplan Link
Versnellingsplan Infographic Link
Visie op digitalisering in het onderwijs ontwikkelen Link
Inventarisatie data-ondersteund onderwijs initiatieven Link
Programma doorpakken op digitalisering Link
3D Sketchfab programma voor 3D & VR toepassingen Link
Gratis 3D modellen Link

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie