Online ambassadeursbijeenkomst, 5 juni 2020

Op vrijdag 5 juni waren de MBO Ambassadeurs online bij elkaar in Teams. Er was veel uit te wisselen: ervaringen uit de turbulente periode die achter ons ligt en ideeën hoe we verder gaan met het onderwijs vanaf september. Hieronder een korte samenvatting van het programma van deze middag.

Zoals gebruikelijk trapten we af met het programmaonderdeel “Even bijpraten”, waarbinnen Martijn Timmer, Leo Bakker en Remco Rutten het laatste nieuws deelden vanuit respectievelijk saMBO-ICT, Kennisnet en SURF.

Vervolgens een terugkoppeling van de ervaringen met online leren binnen SintLucas. Pieter Vorstenbosch presenteerde een rapport waarin 13 aandachtspunten worden benoemd, met een interessante conclusie: driekwart van de studenten en docenten ziet structureel mogelijkheden voor online onderwijs, ook als we straks weer naar ‘normaal’ gaan.

Richard Overwijk en JaapJan Vroom vertelden hoe bij Deltion tijdens de coronacrisis gebruik is gemaakt van een vliegende brigade en extra inzet voor blended coaches voor de ondersteuning van docenten bij afstandsonderwijs.

Bij Rijn IJssel onderzoekt een designteam de mogelijkheden op het gebied van lerend kwalificeren, met de centrale vraag: wat maakt dat je vanuit het onderwijs weet dat de student bekwaam is? Elvira Bijster van Rijn IJssel vertelde over de ontwikkelingen op dat gebied.

Nu de meeste docenten in technische zin online zijn komen de meer inhoudelijke vragen: blended ontwerpen, hoe doe je dat? Pascal Koole (ROC van Amsterdam / Flevoland) demonstreerde dat aan de hand van het Playbook voor leeractiviteiten.

Tot slot koppelde Manon Geven terug over de stand van zaken Doorpakken op digitalisering, met onder andere een filmpje waarin de aanvoerders van de thema’s zich voorstellen.

Kortom: een interessant programma waarover nog nagepraat zal worden. Daarvoor is in de (besloten) Teamsomgeving een themakanaal over September-onderwijs aangemaakt waarbinnen de Ambassadeurs verder brainstormen en uitwerken wat nodig is voor blended onderwijs vanaf september.

Volgende online bijeenkomst van de ambassadeurs: 16 september 14:00 uur in Teams.

Reacties (0)
Geef een reactie