Ambassadeursbijeenkomst ROC Mondriaan, 18-01-2019

Het netwerk van MBO Ambassadeurs was op 18 januari bijeen in Den Haag, bij ROC Mondriaan, in de Haagse Tribune. Een mooie ruimte met inderdaad een heuse tribune, maar daarnaast ook veel ruimte om in groepjes te workshoppen. Het programma ging in de kern over de vraag: hoe kunnen we docenten ondersteunen om echt meerwaarde te halen uit de ict-voorzieningen.

Wij werden welkom geheten door ambassadeur Marjolein van Daalen, waarna Claus Hoekstra, directeur Onderwijsondersteuning en Advies, ons tijdens zijn presentatie meenam in de manier waarop ROC Mondriaan die verbinding tussen onderwijs en ict concreet heeft georganiseerd.

Daarna was het tijd voor Jan Bartling en Leo Bakker om ons weer even bij te praten over belangrijke ontwikkelingen vanuit saMBO-ICT en Kennisnet. Naast onderwerpen als de IBP-benchmark, onderwijslogistiek en de wet op de digitale overheid had Leo een echte primeur in petto: het nieuwe Kennisnet Technologiekompas 2019/2020

Mieke van Keulen, hoofd van het Team Onderwijs en Innovatie, ging vervolgens de discussie aan met de tribune over wat wel, en wat niet werkt als het gaat om het verbinden van onderwijs en ict. In groepjes gingen we op zoek naar “het slechtste idee ooit” en probeerden van daaruit de vertaling te maken wat er wel zou kunnen werken. En hele leuke werkvorm die heel effectief kan zijn. Hoewel we aan het eind van de sessie nog niet het gevoel hadden het beste idee ooit te hebben gevonden kwamen er wel degelijk een paar bruikbare ideeën en uitgangspunten naar voren.

Na de lunch vertelde Sander Fase enthousiast over Mondriaan’s nieuwe docentenwerkplek: de hardware, software en inrichting zijn state-of-the-art, maar hoe help je de medewerkers er goed mee op weg, zodat je ook echt recht doet aan al die die investeringen?

We sloten de dag af met Bruggen Bouwen. Eerst een korte presentatie over de Masterclass en de Peergang en daarna in groepen zelf aan de slag. Een van de groepen heeft zich daarbij gebogen over de inhoud van de Masterclass en daar bruikbare feedback op gegeven. De andere groepen gingen aan de slag met de Peergang voor i-coaches en hebben op die manier kunnen ervaren op welke manier we dit scholingstraject willen gaan opzetten. Ook hier weer veel bruikbare opmerkingen waar we ons voordeel mee kunnen doen bij de ontwikkeling van het materiaal.

De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden donderdag 21 maart 2019 bij Sint Lucas in Boxtel. Samen met ambassadeur Pieter Vorstenbosch gaan we er een mooi programma van maken, waarbinnen het nieuwe Technologiekompas 2019-2020 een centrale rol zal spelen.

Reacties (0)
Geef een reactie