Ambassadeursbijeenkomst ROC Midden Nederland, 28-09-2018

Op vrijdag 28 september waren de MBO Ambassadeurs te gast bij ROC Midden Nederland, op de Campus in Amersfoort. Op deze locatie, op een steenworp afstand van NS Station Schothorst, vinden we een concentratie van 6 MBO Colleges. Wij waren deze dag te gast bij het Media, ICT & Design College.

Wij werden welkom geheten door Eric Holtman, directeur van het MID College. Hij vertelde over het ontstaan van de Campus en het Media, ICT & Design College. Door het samenvoegen van de ICT- en de Media-opleidingen bestrijk je nieuwe innovatieve vakgebieden. Later op de dag zullen we ook inzoomen op concrete voorbeelden daarvan zoals virtual- en augmented reality.

Daarna werden we bijgepraat door Jan Bartling en Leo Bakker met het laatste nieuws vanuit saMBO-ICT en Kennisnet, tijdens het vaste programmaonderdeel Even Bijpraten. Daar passeerden in sneltreinvaart actuele onderwerpen als de Strategische agenda mbo, Bruggen bouwen, de Community of Practice Leren en ICT, Onderwijslogistiek en Centraal Aanmelden de revue.

Vervolgens was het de beurt aan Maaike Stam (saMBO-ICT), die ons meenam in de ontwikkelingen op het gebied van Start schooljaar, leermiddelenbeleid en schoolkosten. Door middel van een Kahoot kregen we in real-time een mooi overzicht waar de diverse instellingen staan met betrekking tot deze ontwikkelingen.

Na de lunch pakten we een ander actueel onderwerp op: AVG: wat doen we ermee? Jurist Sikko Stokking (ROC Midden Nederland) verzorgde een kort overzicht van de wet, waarna er vier casussen in groepjes werden besproken. Daar zaten mooie dilemma’s bij, die door Sikko en Ger werden nabesproken en toegelicht.

Het samenbrengen van de ICT- en de Media-opleidingen binnen het MID College biedt ruimte voor innovatieve ontwikkelingen. René Swankhuizen en Jeroen van Hezik lieten dat zien tijdens hun presentatie over nieuwe media als virtual reality en augmented reality. Daarbij werd ook de Hololens gedemonstreerd.

Tot slot maakte student Dany Ramdas veel indruk met zijn presentatie over het Internet of Things. Dany heeft samen met een team van collega-studenten meegedaan aan een excellentieprogramma waarbinnen zij een systeem hebben ontwikkeld dat signaleert welke ramen binnen het gebouw nog openstaan. Uitdagend, verbredend, stimulerend en daarbij ook nog eens een hele mooie praktische toepassing. Zijn verhaal vormde een prachtige afsluiting van een afwisselend programma!

We sloten de dag af met een hapje en een drankje en konden voldaan aan het weekend beginnen.

De volgende bijeenkomst van de MBO Ambassadeurs vindt plaats op 15 november aanstaande, bij ROC Rijn IJssel in Arnhem.

Reacties (0)
Geef een reactie