Steeds meer scholen op ECK

Bij de leermiddelenketen zijn veel partijen betrokken, maar uiteindelijk gaat het om de student die op tijd zijn digitale leermiddelen kan gebruiken. Omdat er veel partijen in de hele keten moeten samenwerken zijn standaarden nodig. Alle partijen gezamenlijk hebben daarom een stelsel van standaarden ontwikkeld en geïmplementeerd: de ECK-standaarden.

Het is voor instellingen van belang om ook via deze standaarden te werken. Veel instellingen doen dat al en daardoor wordt de keten eenvoudiger te beheersen. Ook geeft het instellingen meer flexibiliteit, om te kunnen kiezen met welke partners ze willen samenwerken.

Op woensdag 24 januari 2018, vanaf 13.00 uur wordt de eerste bijeenkomst van de gebruikersgroep ECK gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over de implementaties, de inhoud van de standaard en de verdere ontwikkeling. Ook geïnteresseerde instellingen die ECK nog niet hebben ingevoerd, zijn welkom.

De onderstaande lijst geeft weer, welke instellingen inmiddels voor ECK hebben gekozen:

 • Alfa-college
 • Arcus College
 • Aventus
 • Cibap
 • Da Vinci College
 • Deltion College
 • Drenthe College
 • Friesland College
 • Grafisch Lyceum Rotterdam
 • Lentiz onderwijsgroep
 • mboRijnland
 • MBO Utrecht
 • Media College Amsterdam
 • Noorderpoort
 • Rijn IJssel
 • ROC A12
 • ROC de Leijgraaf
 • ROC Friese Poort
 • ROC Horizon College
 • ROC Kop van Noord-Holland
 • ROC Midden Nederland
 • ROC Mondriaan
 • ROC Nijmegen
 • ROC Nova College
 • ROC Tilburg
 • ROC van Amsterdam
 • ROC van Flevoland
 • ROC van Twente
 • ROC West-Brabant
 • Scalda
 • Scheepvaart en Transport College
 • Summa College
 • Zadkine

met nog twee scholen wordt gesproken over invoering in 2018/2019.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Edu-K.

Reacties (0)
Geef een reactie