Benchmark leermiddelen – anders dan andere benchmarks!

Tijdens het symposium Leermiddelenbeleid en Schoolkosten van 31 mei jl. is een eerste versie van de Benchmark voor Leermiddelen in het MBO gepresenteerd. Deze benchmark is anders van karakter dan wat de meesten onder een benchmark verstaan. Serge de Beer van Learningtour ontwikkelt voor deelnemers een tool waarin leermiddelenlijsten (zowel huidige als historische) kunnen worden ingeladen. Gebruikers kunnen vervolgens zowel kwantitatieve (Wat kost de ‘ict’ opleiding (lees: een bepaalde crebo) bij anderen?) als kwalitatieve (Welke titels hebben anderen op de lijst staan?) informatie opvragen. Ook zal voor de eigen instelling kostenontwikkeling over meerdere jaren bekijken mogelijk zijn. E.e.a voorlopig anoniem. (Hoewel uit gesprekken is gebleken dat anonimiteit uiteindelijk misschien niet voor alle informatie wenselijk is; als je wilt weten of een bepaalde titel of methode bevalt, wil je toch contact opnemen met het betreffende ROC of AOC.)

Ondertussen heeft zich een 9-tal instellingen aangemeld voor deelname aan de Benchmark leermiddelen MBO. Wil je meer weten, ook meedoen? Neem contact op met Maaike Stam of Nike Moons van het programmateam MBOpack.

Reacties (0)
Geef een reactie