Het nieuwe SBB van start

SBB160bOp 1 augustus 2015 is de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) van start gegaan. De organisatie is belast met de uitvoering van drie wettelijke taken voor goed beroepsonderwijs en aansluiting op de praktijk. Die wettelijke taken zijn overgegaan van de 17 kenniscentra naar SBB.

De drie wettelijke taken omvatten de beroepspraktijkvorming, kwalificeren en examineren en ontwikkelingen in de beroepen en arbeidsmarkt: arbeidsmarkt-, stage- en doelmatigheidsinformatie. Er werken 560 medewerkers bij het nieuwe SBB.

Ook in het kader van registraties gaat er het nodige veranderen. Dat heeft vooral betrekking op de nieuwe kwalificatiestructuur (vanaf 2016 verplicht) en de beroepspraktijkvorming. In de bijgaande documenten wordt het een en ander door SBB kort uitgelegd.

Folder 1: SBB, aangenaam kennis te maken
Folder 2: Beroepspraktijkvorming, Stagemarkt en herziening kwalificatiestructuur

Reacties (0)
Geef een reactie