De ICT Monitor mbo 2014 is beschikbaar!

ICTMonitor2014-160De nieuwe ICT Monitor mbo 2014 is uit. Deze monitor geeft een helder beeld van de ict organisatie, haar activiteiten, plannen en kosten in de mbo scholen. De monitor is voor de tweede keer gemaakt en geeft een zeer consistent beeld t.o.v. 2013. De benchmark in de monitor geeft nu het beeld weer op basis van 55% van de mbo instellingen.

De meest in het oog springende conclusies zijn de sterk centraal ingerichte ict organisatie in het mbo veld, het gegeven dat ict steeds hoger op de agenda van het school management staat en de sterke ontwikkelingen met betrekking tot cloud computing. Aan de applicatiekant is te zien dat veel markten een sterke marktleider hebben met een marktaandeel van boven de 60%.

Deze ict monitor is een aanvulling op de Vier in Balansmonitor van Kennisnet die binnenkort verschijnt. Waar de Vier in Balansmonitor zich richt op het gebruik van ict in het hele onderwijsproces gaat het bij de mbo monitor vooral om de inrichting van de ict organisatie en de bijbehorende infrastructuur en is ze ook uitsluitend gericht op het mbo onderwijs.

De monitor wordt gemaakt en beschikbaar gesteld door saMBO-ICT en Kennisnet in samenwerking met Berenschot.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie