Informatiebeveiligingsbeleid in het mbo

HoeZoInformatiebeveiligingTijdens de saMBO-ICT-conferentie op 18 september 2014 heeft Ben Geerdink, voorzitter van saMBO-ICT, het eerste exemplaar van de nieuwste uitgave uit de Hoe?Zo!-reeks officieel uitgereikt.

De publicatie, inmiddels alweer de 15e in de reeks, heeft als onderwerp Informatiebeveiligingsbeleid in het mbo.

Er is geen goed beeld over het niveau van informatiebeveiliging in het mbo. Er is nooit een afspraak gemaakt over wat een acceptabel niveau is. Gezien de mogelijke risico’s die instellingen lopen en die in de toekomst door aangescherpte wet- en regelgeving nog groter zullen worden is het van groot belang dat de sector zijn verantwoordelijkheid in deze neemt. Hoe krijg je zicht op de risico’s binnen de instelling?, welke risico’s zijn er?, en hoe breng je informatiebeleid binnen de organisatie onder de aandacht? Deze vragen, en nog veel meer, worden beantwoord in deze Hoe?Zo!- publicatie.

Risico’s
De uitgave steekt eerst in op de risico’s, dat is toch de belangrijkste trigger om hiermee aan de slag te gaan. Zonder overdrijving of bangmakerij wordt er een aantal op een rij gezet en wordt de conclusie getrokken dat een gedegen en gestructureerde aanpak van de informatiebeveiliging in het mbo van belang is. Tegelijk zitten bestuurders en managers met veel vragen over hoe je dat dan aanpakt.

Meer informatie
Op kennisnet.nl/informatiebeveiliging kun je de publicatie online bekijken en hij is hier te downloaden. Je kunt kosteloos meer exemplaren van de Hoe?Zo! bestellen via bestellen.kennisnet.nl.

Reacties (0)
Geef een reactie