Vijf vragen aan Wilma van Roomen

5vragen160
Wilma van Roomen
We vroegen Wilma van Roomen van Wellantcollege om de volgende vijf vragen te beantwoorden:

 1. Wil je jezelf even voorstellen?
 2. Wat is de meest belangrijke onderwijs- of organisatieontwikkeling voor jouw organisatie?
 3. Welke ontwikkeling op het gebied van ICT is belangrijk voor jouw organisatie?
 4. Als je vijf ton krijgt, wat doe je daar dan mee?
 5. Welke technologie zou jij voor jezelf niet kunnen missen?

 1. Wil je jezelf even voorstellen?
  Wilma van Roomen, 40 jaar en 4,5 jaar werkzaam bij Wellantcollege als ICT manager. In de jaren daarvoor ben ik projectleider, consultant en coach geweest op het gebied van softwareontwikkeling, implementatie en kwaliteitszorg. Ik woon samen met mijn vriend in Houten en wij hebben twee jongens van 8 en 10 jaar oud.
 2. Wat is de meest belangrijke onderwijs- of organisatieontwikkeling voor jouw organisatie?
  De samenleving is dynamisch en trends volgen elkaar snel op. In deze altijd in beweging zijnde omgeving worden bij Wellantcollege beroepsopleidingen gerealiseerd die bijdragen aan de ontwikkeling en kwaliteit van leven. Groen denken wordt belangrijker en betekent binnen Wellant duurzaam, innovatief, maar ook economisch relevant zowel in onderwijs als in bedrijfsvoering. Daarbij zijn er ontwikkelingen naar adaptief en gepersonaliseerd leren. Er is de wens en noodzaak om middels inzet van ICT het onderwijs te ondersteunen zodat leerlinggericht passend onderwijs gegeven kan worden. Door al deze ontwikkelingen krijgt digitalisering van het onderwijs steeds meer vorm.
 3. Welke ontwikkeling op het gebied van ICT is belangrijk voor jouw organisatie?
  De opmars van mobiele apparaten leidt ertoe dat medewerkers en deelnemers in toenemende mate gebruik maken van mobiele telefoons, tablets en laptops om informatie te vergaren, kennis te delen en op te doen, e-mails te lezen, agenda’s bij te houden of papierloos te vergaderen. Daarnaast worden steeds minder applicaties aangeschaft, maar worden informatiediensten als dienst afgenomen uit “the cloud”. Deze ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden voor onderwijs. Tegelijkertijd stelt dit hogere eisen aan het netwerk.
  De afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van het realiseren van een modern en toekomstgericht netwerk. Er is een professioneel draadloos netwerk gerealiseerd en al onze locaties zijn middels betrouwbare verbindingen met hoge capaciteit aangesloten op ons datacenter en het internet.
 4. Als je vijf ton krijgt, wat doe je daar dan mee?
  Nu onze infrastructuur klaar is om moderne middelen en mogelijkheden in gebruik te nemen, is het tijd om ICT in te richten en in te zetten om het onderwijs beter, efficiënter en ook aantrekkelijker te maken.
 5. Welke technologie zou jij voor jezelf niet kunnen missen?
  Ik zou hier toch willen gaan voor de basis: technologie zoals de was- en afwasmachine. Dergelijke technologie maakt het voor mij mogelijk om voor Wellantcollege te werken en vernieuwing(en) te realiseren en tegelijkertijd thuis maximaal te genieten van mijn gezin, familie en vrienden.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie