Documenten Leermiddelenbeleid

Het LiMBO-project rondom leermiddelen heeft, naast succesvolle praktijkvoorbeelden, ook een aantal belangrijke studies en documenten opgeleverd. Het gaat om een marktverkenning van de leermiddelmarkt in onze sector, een notitie rondom het juridisch kader van leermiddelen, een programma van eisen rondom leermiddelen en tenslotte vier toekomstscenario’s.

De documenten zijn bedoeld voor instellingen zelf, deze vier documenten zijn een prima start om zelf leermiddelenbeleid te ontwikkelen voor de eigen instelling. Daarbij kan het programma van eisen goed gebruikt worden door instellingen bij de inkoop van leermiddelen of bij afspraken met distributeurs en uitgevers.

Naast een basis voor de instellingen is het kwartet aan documenten ook de start van een discussie in de sector mbo over de manier waarop wij omgaan met leermiddelen, welke regie wij wensen te voeren en hoe we meer vanuit het collectief kunnen opereren in de markt van leermiddelen. Een startpunt dus, voor instelling en sector. 

Reacties (0)
Geef een reactie