Vijf vragen aan Rick Ruumpol


Rick Ruumpol
We hebben weer een nieuwe gegadigde voor onze rubriek. Deze keer stellen we Rick Ruumpol de volgende vijf vragen:

 1. Wil je jezelf even voorstellen?
 2. Wat is de meest belangrijke onderwijs- of organisatieontwikkeling voor jouw organisatie?
 3. Welke ontwikkeling op het gebied van ICT is belangrijk voor jouw organisatie?
 4. Als je vijf ton krijgt, wat doe je daar dan mee?
 5. Welke technologie zou jij voor jezelf niet kunnen missen?

 1. Wil je jezelf even voorstellen?
  Rick Ruumpol, 30 jaar. Sinds mei 2009 hoofd ICT van het ROC van Twente. Locaties in onder meer Almelo, Enschede en Hengelo. Verantwoordelijk voor de totale ICT-dienstverlening bij het ROC. .
 2. Wat is de meest belangrijke onderwijs- of organisatieontwikkeling voor jouw organisatie?
  Goed en gedegen onderwijs is de basis van onze strategie, tenslotte is dat de sleutel tot het succes. De komende jaren staat natuurlijk onder meer Focus op Vakmanschap op de agenda en welke impact de afzonderlijke onderwerpen hebben. Uiteindelijk moeten wij het hebben over de inhoud en niet over de organisatieontwikkeling als dusdanig; elke dag er aan werken om onze studenten en het bedrijfsleven zo goed als mogelijk voor te bereiden en/of verder te helpen voor en in de arbeidsmarkt.
 3. Welke ontwikkeling op het gebied van ICT is belangrijk voor jouw organisatie?
  De tablet, apps en ‘sociale’ content werpt nieuw licht op het ICT-gebruik in de klas en in het kantoor. Dat gecombineerd met het steeds meer gebruiken van deze toepassingen via het internet zodat je onderwijs overal beschikbaar is indien je dat wenst. In de techniek liggen er steeds meer uitdagingen in het uitwisselen van identiteits- en andere gegevens van binnen naar buiten en retour om een steeds meer gecombineerde, persoonlijke omgeving aan te bieden.
 4. Als je vijf ton krijgt, wat doe je daar dan mee?
  Ik zou het investeren in een omgeving waarbij wij voor al onze belanghebbenden de juiste informatie en applicaties in één keer goed kunnen aanbieden. Eén punt waarbij je of je nou ouder, BPV-bedrijf of student bent je informatie, leermateriaal en je applicaties kunt zoeken, vinden, kopen en starten. Dit ongeacht welke leermethode je hebt en welk apparaat je gebruikt.
 5. Welke technologie zou jij voor jezelf niet kunnen missen?
  De processor! Eén van de meest wezenlijke onderdelen in de moderne technologie. In de loop der jaren is dit onderdeel slimmer en sneller geworden waardoor een iPhone 5 tegenwoordig 1300x (per core voor de techneut) sneller is dan een Commodore 64. Zonder rekenkracht in de processor, geen ICT. De Commodore 64, stammend uit 1982 vierde overigens, net zoals ik, zijn 30e verjaardag!

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie