Sessie ‘Cloudcomputing’

Op dinsdagmiddag 29 mei a.s. organiseert Kennisnet een zogenaamde implementatiesessie over Cloudcomputing. Deze bijeenkomst van 14.00 – 17.00 uur is bedoeld voor managers, beleidsadviseurs, projectleiders en ict staf van mbo instellingen die graag meer willen weten over het thema, of die zich met implementatie bezig houden en hun ervaringen en vragen willen delen. 

Cloudcomputing is een begrip om aan te geven dat programma’s en content niet meer op een computer of server thuis of binnen de instelling staan, maar dat gebruik wordt gemaakt van online services; die virtuele wereld wordt dan ‘the cloud’ genoemd. Er wordt al heel veel gebruik gemaakt van ‘cloud computing’ zonder dat mensen het altijd zelf weten! Denk bijvoorbeeld aan YouTube, Gmail, Google Docs, maar ook een elo als It’s learning of Wikiwijs is een voorbeeld van cloud computing. Er wordt veel gesproken over de eventuele meerwaarde die cloud computing biedt in onderwijs: focus op toepassing i.p.v. techniek, tijd en plaats-onafhankelijk werken, minder beheer(lasten), goede beschikbaarheid, meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Maar er is natuurlijk ook een keerzijde: beveiliging, privacy aspecten, noodzaak voor centraal beleid.

Inhoud
Tijdens deze middagsessie komt een variëteit aan aspecten rond cloudcomputing voorbij en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan hierover. Vanuit het ROC van Amsterdam zal Rob Keemink met een presentatie zijn inzichten en ervaringen met u delen. Kennisnet zal op het aspect van de privacy nader ingaan en zal ook aan de hand van een concrete case ingaan op de kansen en bedreigingen die een clouddienst u kan bieden. Kortom, alles wat u moet weten om succesvol en veilig in de cloud aan de slag te gaan.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats op De Verdieping bij Kennisnet, Paletsingel 32, 2718 NT Zoetermeer.

Aanmelden
Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich tot 22 mei 2012 aanmelden viabinnendienst@kennisnet.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. De agenda met het programma wordt dan naar u gemaild op 22 mei.

Reacties (0)
Geef een reactie