Hoe bouw je een website?

Die vraag is eenvoudig te beantwoorden voor veel MBO-instellingen. Tenslotte hebben veel instellingen zo’n website gebouwd, portalen ingericht en elo’s in gebruik genomen. Dat is dan toch voor een organisatie als saMBO-ICT niet anders, zou je denken.
Toch is een organisatie als saMBO-ICT een bijzondere vergeleken bij veel andere ‘gewone’ bedrijven of instellingen. Tenslotte is het ondersteunen van onze aangesloten instellingen het belangrijkste, niet de eigen organisatie, niet de marketing richting klanten. Het is het delen en ontwikkelen van kennis en informatie dat belangrijk is.

Bij de start zijn we uitgegaan van een paar uitgangspunten:

  • Open en gesloten deel
  • Eenvoudige toegang voor alle medewerkers MBO-instellingen
  • Een simpele en doeltreffende samenwerkomgeving
  • Een eenvoudige navigatie op basis van thema’s en bijeenkomsten

Uiteindelijk zijn we uitgekomen om WordPress te gebruiken voor de website en Elgg als samenwerkomgeving. Rondom WordPress is een schil gemaakt om eenvoudig te kunnen aanmelden en inloggen. We hebben dat voor een deel in eigen beheer, maar ook samen met het bedrijf TamTam gedaan.

Reacties (0)
Geef een reactie