Kennisdeling tijdens de Onderwijslogistiek pilots

Kennisdeling tussen de onderwijsinstellingen vormt een belangrijk onderdeel van het Onderwijslogistiek pilottraject. Om het delen van kennis te faciliteren, komen de deelnemende onderwijsinstellingen tijdens het traject een aantal keer bij elkaar. Tijdens de eerste kennisdelingsessie op 1 december 2010 lag de focus vooral op het gezamenlijk formuleren van spelregels, het opstellen van een beoordelingskader en het starten van de pilots.

Op 1 maart 2011 vond de tweede sessie plaats en konden de instellingen inhoudelijk meer de diepte in. Er werden ervaringen uitgewisseld over de totstandkoming en de start van de pilots, presentaties gegeven over technische en organisatorische implicaties en er was voldoende ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan over thema’s zoals de onderwijscatalogus en hoe om te gaan met metadatering.

Eind april, als de pilots een flink eind op weg zijn, komen de deelnemende onderwijsinstellingen weer bij elkaar en zullen de eerste resultaten van de pilots zichtbaar worden.

Een lijst van deelnemende setjes (marktpartijen en onderwijsinstellingen) is nu terug te vinden op de pagina Onderwijslogistiek.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie