Edu-V zoekt enthousiaste leden voor werkgroep uitwisseling summatieve toetsresultaten

Beter inzicht in summatieve toetsresultaten van studenten en minder administratiedruk. Dat zijn de belangrijkste doelen van de nieuwe werkgroep ‘Uitwisseling summatieve toetsresultaten’ van Edu-V. Voor deze werkgroep is Edu-V op zoek naar werkgroepleden. Is dit iets voor jou? Meld je dan snel aan! De werkgroep start per 1 maart.

Welke uitdaging ligt er?

Omdat toetsresultaten van studenten nu niet altijd worden uitgewisseld tussen de verschillende onderwijssystemen, zijn docenten onnodig veel tijd kwijt aan het overtypen van cijfers.  Bovendien is het handmatig overtypen van gegevens foutgevoelig.
Op dit moment bestaat de mogelijkheid van automatische uitwisseling van toetsresultaten tussen de verschillende systemen al. Echter, de afspraken over het gebruik van standaard koppelingen worden door leveranciers niet of onvoldoende toegepast. En in sommige gevallen ontbreken de afspraken tussen leveranciers helemaal.  

Wat wil de werkgroep met de afspraken bereiken? 

  • Nieuwe afspraken maken over het gebruik van standaarden voor de gegevensuitwisseling van toetsresultaten tussen leveranciers van toetssystemen en cijferadministraties.  
  • Leveranciers stimuleren om de afspraken te implementeren. Zodat straks scholen veel minder tijd kwijt zijn aan administratie. 

Wat is jouw rol als werkgroeplid? 

Je maakt specifieke afspraken over hoe de koppelingen voor de resultatenuitwisseling tot stand komen, zoals berichtdefinities, koppelvlakspecificaties, gebruik standaarden en implementatie.  

Jeuken je handen om deze uitdaging beet te pakken?

Heb je binnen jouw functie (bijvoorbeeld als ICT-coördinator, leermiddelencoördinator, informatiemanager) ervaring met en kennis van huidige standaarden voor uitwisseling van summatieve toetsresultaten? En ben je vanaf 1 maart 2023 voor een periode van 6 tot 9 maanden een aantal uur per maand beschikbaar om samen met andere leden te werken aan de totstandkoming van de afspraken? Meld je dan aan!  

Nog meer werkgroepen

De werkgroep ‘uitwisseling summatief toetsen’ start als eerste met het maken van nieuwe afspraken voor het Edu-V Afsprakenstelsel. De komende periode starten ook andere werkgroepen. Ook daar zijn werkgroepleden voor nodig. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Edu-V.

Wat doet Edu-V? 
Binnen het programma Edu-V maken scholen (primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs) en leveranciers onderling afspraken – een afsprakenstelsel – die de eenvoudige, veilige en betrouwbare toegang tot en gebruik van digitale onderwijsmiddelen regelen. In werkgroepen werken scholen en leveranciers gezamenlijk aan een afsprakenstelsel. Check ook deze artikelen met meer informatie over het programma en de 4 prioriteiten van Edu-V.

Reacties (0)
Geef een reactie