Voorbereidingsfase Digitaliseringsimpuls Onderwijs verlengd  

De voorbereidingsfase van de Digitaliseringsimpuls Onderwijs wordt met vier maanden verlengd. Het programma zal daarom niet op 1 januari starten, maar naar verwachting op 1 mei 2023.    

De verlenging van deze fase geeft het programma de tijd om met de instellingen de start van het programma voor te bereiden. Er komen gesprekken met mensen in mbo-scholen, hogescholen en universiteiten om tot een goede afstemming over de plannen te komen. Ook wordt gestart met het inrichten van de programmaorganisatie en het werven van de experts uit de onderwijssector die als aanvoerder de koers voor de transformatiehubs uitwerken.
Door de tijd te nemen om het programma zorgvuldig met elkaar voor te bereiden, moeten op 1 mei met alle onderwijsinstellingen een vliegende start kunnen worden gemaakt. In deze periode kan een aantal lopende pilots en projecten – van onder andere Doorpakken op digitalisering en het Versnellingsplan – in de huidige vorm door lopen. Dit betreft pilots en projecten die direct bijdragen aan de doelstellingen van de Digitaliseringsimpuls Onderwijs.    

Nieuwe programmadirecteur Berent Daan
Deze voorbereidende werkzaamheden gebeuren onder leiding van de nieuwe programmadirecteur, Berent Daan, die op 1 januari begint.
Als programmadirecteur is Daan verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van het achtjarige programma. Hij neemt ruime ervaring mee in verschillende rollen in het publieke domein. De afgelopen jaren was hij werkzaam bij de gemeente Amsterdam als directeur Onderzoek, Informatie en Statistiek. In deze rol werkte hij gedreven door een ideaal en een visie op hoe de gemeente slimmer en beter kan werken en digitalisering op een creatieve en gebruiker-georiënteerde manier kan inzetten. Die visie richtte zich ook op hoe je minder afhankelijk wordt van de Big Tech, zelf kennis en kunde kunt ontwikkelen en goede oplossingen herbruikbaar kunt maken. Dat zijn bijzonder relevante vraagstukken die ook leven voor de Digitaliseringsimpuls Onderwijs.
Berent Daan werkte verder onder andere als wethouder Onderwijs in Purmerend. Hij studeerde Computer Science, Mathematics en Informatics aan de Universiteit Delft.
Over zijn werk voor de Digitaliseringsimpuls, zegt Daan: “Deze rol is een fantastische opgave die een grote impact kan hebben op de kwaliteit, flexibiliteit en toegankelijkheid van het onderwijs in Nederland.”

Permanente stuurgroep per 1 januari
Op 1 januari start ook de nieuwe voorzitter, Lodewijk Asscher, met de permanente stuurgroep. Momenteel heeft de Digitaliseringsimpuls nog een ad interim stuurgroep. Het is de verwachting dat in de komende weken bekend wordt wie namens de Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en de MBO Raad zitting nemen in de permanente stuurgroep.

 

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie