Datadinsdag 22 februari: een statistisch model voor uitval mbo niveau 2? Tijd voor een ethisch gesprek!

In deze editie van de datadinsdag gaan we daadwerkelijk een ethisch gesprek voeren.

Tijdens de eerste datadinsdag waarin ethiek en data centraal stonden, in november vorig jaar, zijn we in gesprek gegaan over waarden, onderwijs en data. Er werd een drietal modellen besproken en uitgeprobeerd aan de hand van cases van de deelnemers. Deelnemers gaven aan wel eens een ethisch gesprek in het echt te willen zien voeren. En dat is precies wat wij gaan doen!

Centraal staat het ethisch gespreksmodel in het Ethiekkompas van Kennisnet. Als caus gebruiken we het statistisch model niveau 2 van de datacoalitie Datagedreven Onderzoek. Met dit model kun je aan de hand van verschillende kenmerken van niveau 2 studenten en hun tijd in het po en vo met een zekerheid van 83% de kans inschatten of ze tijdens de studie uitvallen.

Welke waarden staan centraal wanneer we een dergelijk model gebruiken? Wat zijn de voor- en nadelen van een dergelijk model en hoe passen we dit ethisch en verantwoord binnen instellingen toe?
Met behulp van het ethiekkompas gaan we met elkaar vanuit publieke waarden het statistisch model verder analyseren en ontleden.

Wanneer:  dinsdag 22 februari
Hoe laat: 13.00 – 15.30 uur
Waar: online, MS Teams
Voor wie: Faciliteerders en bestuurders
Aanmelden: aanmeldlink datadinsdag 22 februari 

Bekijk de homepagina van datadinsdag voor een overzicht van de andere bijeenkomsten.

Let op! Normaal gesproken zijn datadinsdagen altijd op de tweede dinsdag van de maand gepland. Vanwege de CVI-conferentie is deze datadinsdag verplaatst.

Reacties (0)
Geef een reactie