Ambassadeursbijeenkomst Drenthe College, 7 juni 2019

De MBO Ambassadeurs waren op vrijdag 7 juni bijeen in Meppel, bij het Drenthe College. Een goede bijeenkomst met een afwisselend programma. Regiodirecteur Silvester Koehoorn trapte met zijn welkomstwoord af, waarna de actuele ontwikkelingen in het mbo belicht werden in het vaste programmaonderdeel Even Bijpraten.

Vervolgens nam Cesar Trijselaar de Ambassadeurs mee in het ontstaan van de nieuwe opleiding Gas 2.0; een regionaal initiatief dat tot stand kwam in nauwe samenwerking met de Noordelijke provincies en het bedrijfsleven. Martijn Bijleveld gaf vervolgens een doorkijkje in de Masterclass Bruggen Bouwen, waarna Pia Niemeijer inging op de opbrengsten van het pilottraject Bruggen Bouwen binnen het Drenthe College.

Na de lunch was het podium voor Aad Oosterhof, practor Zorg en (Sensor)technologie bij het Drenthe College. Aad ging in zijn presentatie in op het Practoraat Zorg en (Sensor)technologie.

Tot slot waren er twee verdiepende sessies. Heike van Zaal ging in op Design Thinking en demonstreerde aan de hand van een praktijkopdracht van twee studenten op welke manier dat principe ingezet kan worden bij het maken van bijvoorbeeld een handleiding op het gebied van zorgtechnologie.

Jakob Veldman liet ons de diverse technologieën ervaren, waaronder VR-tools zoals de Oculus Rift. Ook knuffelzeehond Paro kon zich verheugen in een warme belangstelling.

Met de welverdiende borrel werd het Pinksterweekend ingeluid, met veel dank aan de organisatoren van het Drenthe College.

De volgende bijeenkomst is gepland op donderdag 19 september aanstaande, bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Meer weten over de MBO Ambassadeurs en/of interesse om eens als gast deel te nemen? Neem dan contact op met martijn.bijleveld@sambo-ict.nl

Reacties (0)
Geef een reactie