Verslag kennisdelingsbijeenkomst Office 365

Op vrijdag 1 december troffen ruim honderd deelnemers elkaar bij het Summa College in Eindhoven met als bindende factor: samenwerken en delen binnen Office 365. Er kon veel gehaald worden, want er werd ontzettend veel aangedragen door de belangeloze inzet van maar liefst 14 presentatoren uit de instellingen, een mooie formule waar we als sector best trots op mogen zijn!

Gisteren kregen we de presentatie opgestuurd van Nick Stuifbergen en Erwin Theunisse van Microsoft. In een vlotte duo-sessie met veel mooie beelden lieten zij zien wat we de komende periode verwachten mogen. Met name Nick had het na afloop druk met de vele vragen die op hem afgevuurd werden, vooral over Teams! Er ligt zelfs een verzoek om een speciale “Teams” dag te organiseren. Aansluitend vertelden de gastheren in een korte sessie op welke manieren Office 365 wordt ingezet bij het Summa College.

Na de pauze volgden drie workshoprondes met daarin veel hands-on sessies. Dat is ook de reden dat hier uiteindelijk weinig presentaties gedeeld worden, omdat in de meeste sessies live beelden gebruikt werden.
Ashwin Brouwer heeft ook verslag gedaan in een bericht op zijn platform office365inhetmbo.nl.
Op datzelfde platform heeft Annet Smith ook een bijdrage geplaatst: Voorbeelden van OneNote gebruik
Annet Smith heeft daarnaast nog online een Sway gedeeld: Het leren faciliteren met een Office 365 klasnotitieblok.
Mochten mensen geïnteresseerd zijn in de filmpjes die Wiesje Schoemaker toonde in haar presentaties, dan kunnen die bij haar worden opgevraagd.
Wanneer er alsnog meer presentaties binnenkomen worden die hier toegevoegd.

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde dag die in de evaluatie door de deelnemers gewaardeerd werd met een ruime 8.1!

Volgend jaar slaan we een nieuwe weg in want dan gaan we bij de invulling van het programma samen optrekken met bij SURF aangesloten instellingen. De volgende bijeenkomst is dan ook bij Hogeschool InHolland in Haarlem op vrijdag 13 april 2018. Reserveer deze dus alvast in je agenda!

Reacties (0)
Geef een reactie