Servicedocumenten Onderwijsovereenkomst en Praktijkovereenkomst aangepast op digitaal ondertekenen

De behoefte aan digitaal ondertekenen neemt ook in het MBO steeds verder toe. Voor de mbo-sector is er in saMBO-ICT verband een werkwijze voor elektronische ondertekening van de Onderwijsovereenkomst en de Praktijkovereenkomst ontwikkeld door middel van een bestaande en beproefde oplossing die betrouwbaar is en past binnen de wettelijke onderwijskaders. Dit heeft grote voordelen voor de effectiviteit en efficiency van het administratieve proces. Een digitale handtekening heeft dezelfde juridische status als een handgeschreven handtekening, mits de digitale handtekening voldoende betrouwbaar is voor het doel waarvoor de ondertekening wordt gebruikt (Burgerlijk Wetboek artikel 3:15A).

Voor meer informatie lees verder op de thema-pagina voor Digitaal Ondertekenen.

Reacties (0)
Geef een reactie