Vijf vragen aan Jan-Willem van Vaneveld

Vaneveld160
Jan-Willem van Vaneveld
We vroegen Jan-Willem van Vaneveld van de MBO Raad om de volgende vijf vragen te beantwoorden:

 1. Wil je jezelf even voorstellen?
 2. Wat is de meest belangrijke onderwijs- of organisatieontwikkeling voor jouw organisatie?
 3. Welke ontwikkeling op het gebied van ICT is belangrijk voor jouw organisatie?
 4. Als je vijf ton krijgt, wat doe je daar dan mee?
 5. Welke technologie zou jij voor jezelf niet kunnen missen?

 1. Wil je jezelf even voorstellen?
  Ik ben Jan-Willem van Vaneveld, 31, geboren en nog steeds woonachtig in Amersfoort samen met mijn partner en dochter van 5. Als ICT stagiair ben ik begonnen bij de MBO Raad (toen nog Bve Raad) en na 13 jaar nog steeds met plezier werkzaam als, en inmiddels uitgegroeid tot, een allround systeembeheerder. Samen met mijn collega Fokje Bea Prins (applicatiebeheerster) zijn wij de ICT afdeling. Het leukste van mijn werk vind ik toch wel dat het zeer uitdagend is. Je moet veel zelf uitzoeken. Tegelijkertijd zijn dit ook nadelen en mis ik soms het “sparren”. Dat laatste kan ik soms een beetje opvullen als ik mijn “praktijkopleiders-pet” op heb en een goeie stagiair naast me heb zitten.
 2. Wat is de meest belangrijke onderwijs- of organisatieontwikkeling voor jouw organisatie?
  Er leven momenteel veel dingen. Het overal en met elk device zo gemakkelijk mogelijk kunnen werken, DMS, CRM en CMS. Mede door MBO Diensten, is onze organisatie aardig gegroeid en veranderd. Hierdoor worden er ook andere eisen gesteld aan al deze pakketten waarbij de huidige niet volledig geschikt zijn.
 3. Welke ontwikkeling op het gebied van ICT is belangrijk voor jouw organisatie?
  Als ik hier te lang over nadenk wordt het een te lange lijst.
  1) Alles wat maar nog meer kosten kan besparen. Momenteel houd ik VDI (desktopvirtualisatie) scherp in de gaten, want ook voor de iets kleinere organisaties wordt dit steeds interessanter. 
  2) Tablets invoeren of niet, is ook zo’n vraag die bij veel organisaties speelt. Maar zolang het voor ons NOG niet mogelijk is om hiermee ook gemakkelijk je eigen documenten op te halen, kost het meer dan het oplevert.
  3) Redundantie van diverse componenten wordt belangrijker. Elk jaar probeer ik weer een gedeelte van ons netwerk redundant te maken. Toen we nog een clubje van 50 man waren was dit minder een issue en was veel ook een stuk duurder dan tegenwoordig.
 4. Als je vijf ton krijgt, wat doe je daar dan mee?
  Als vereningsgebouw komen hier veel leden vergaderen. Het lijkt me mooi om de vergaderzalen high tech in te richten zodat leden die even niet aanwezig kunnen zijn, toch via streaming of iets dergelijks de vergadering interactief bij kunnen wonen. Maar eigenlijk ben ik tegen het “onnodig” verspillen van geld en is 5 ton voor ons wel heel erg veel.
 5. Welke technologie zou jij voor jezelf niet kunnen missen?
  Heel kort: internet. Zonder dit zou inmiddels de wereld letterlijk stil staan.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie