Big Data

Big dataHoe meer je over je studenten weet, hoe beter je je onderwijs op hen kunt afstemmen. Dankzij de automatisering beschikt elke schoolorganisatie over een steeds uitdijende massa gegevens. Maar ook het internet kan een nuttige bron zijn. Denk bijvoorbeeld aan berichten op sociale media en video’s op YouTube. In de gegevens uit al die bronnen zitten waardevolle inzichten verstopt. ‘Big Data’ is de verzamelnaam voor ontwikkelingen en technieken die helpen bij het vinden van patronen en inzichten in grote hoeveelheden gegevens.

ROC Noorderpoort gebruikte de informatie uit de eigen administratie tot voor kort vooral voor sturing. De onlangs verschenen publicatie Big data, van hype naar actie laat zien hoe je je schoolorganisatie kunt verbeteren op basis van objectieve informatie. Het biedt een handleiding voor mbo-scholen die zelf ook meer willen halen uit hun studentengegevens.

Binnen het programma iFoV wordt onderzocht hoe de informatie uit bijgaand rapport hanteerbaar gemaakt kan worden voor meer instellingen. Immers hierin wordt duidelijk gemaakt dat na zorgvuldige analyse van de beschikbare Big Data deze een voorspellende waarde hebben voor het studiesucces van nieuw ingeschreven studenten/deelnemers.

Reacties (0)
Geef een reactie