Vijf vragen aan Monique Mulders


Monique Mulders
We vroegen Monique Mulders van ROC Rivor om de volgende vijf vragen te beantwoorden:

 1. Wil je jezelf even voorstellen?
 2. Wat is de meest belangrijke onderwijs- of organisatieontwikkeling voor jouw organisatie?
 3. Welke ontwikkeling op het gebied van ICT is belangrijk voor jouw organisatie?
 4. Als je vijf ton krijgt, wat doe je daar dan mee?
 5. Welke technologie zou jij voor jezelf niet kunnen missen?

 1. Wil je jezelf even voorstellen?
  Monique Mulders, 43 jaar. Sinds 2010 ben ik hoofd van de afdeling Informatietechnologie – Informatiemanagement van ROC Rivor. Ik heb daarvoor verschillende functies vervuld bij ROC Rivor, zoals hoofd Facility Management, beheerder OLC, en ik heb ook als docent wiskunde gegeven aan BOL4 Bouwkunde. ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Wij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn we een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio centraal staan. We verzorgen onderwijs in Tiel, Geldermalsen, Culemborg en Zaltbommel.
 2. Wat is de meest belangrijke onderwijs- of organisatieontwikkeling voor jouw organisatie?
  De invoering van ‘Focus op Vakmanschap’ brengt weer veel veranderingen met zich mee, die een grote impact hebben op de interne organisatie. Verder staan we nu voor het bepalen van de strategie voor de komende jaren: wat wordt het ‘punt op de horizon’, waar we ons op gaan richten? Ik ben erg benieuwd wat dit gaat betekenen voor ROC Rivor, en zeker ook voor de afdeling IT-IM.
 3. Welke ontwikkeling op het gebied van ICT is belangrijk voor jouw organisatie?
  Hoe worden nieuwe technologieën ingezet binnen het onderwijs? Daar ligt voor mij de grootste uitdaging. Er zijn docenten die voorop lopen, en steeds weer met nieuwe ideeën komen. Deze mensen komen er wel uit, en daarbij moeten we ze helpen en ondersteunen. Maar er zijn ook docenten die het moeilijk vinden de nieuwe technieken in te zetten in de lessituatie. Hoe kunnen we nu deze docenten helpen? Daar ligt met name onze uitdaging voor de komende jaren.
 4. Als je vijf ton krijgt, wat doe je daar dan mee?
  Als ik nu vijf ton krijg, dan zou ik alle medewerkers van ROC Rivor voorzien van nieuwe hardware. Sommige hardware is sterk verouderd. Daarnaast zijn werkplekken niet uniform ingericht, wat het beheer ervan erg arbeidsintensief maakt. Verder zou ik enkele aanpassingen door willen voeren in onze infrastructuur, waardoor het gebruik hiervan minder storingen oplevert, en het voor de eindgebruiker gebruikersvriendelijker wordt.
 5. Welke technologie zou jij voor jezelf niet kunnen missen?
  Ik sluit me hierbij aan bij één van mijn voorgangers, namelijk internet. Het internet biedt oneindig veel mogelijkheden, die ik voor geen goud meer wil missen!.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie