Laat je inspireren op Summerschool+

De zomer staat in het teken van ontspanning en bezinning. Maar het is juist ook het ideale moment om je te laten inspireren. Schrijf je nu in voor de tweedaagse Summerschool+ 2012 en verdiep je in één van de twee thema’s! De thema’s van dit jaar zijn: Volg de leerling en Onderwijs passend maken.

De (gratis) Summerschool+ is bedoeld voor gemotiveerde docenten, managers en bestuurders uit het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs die zich verder willen verdiepen in hun vakgebied en benieuwd zijn naar de mogelijkheden van morgen.

Thema 1: Volg de leerling
Iedere leerling is anders. Dat betekent ook dat iedere leerling ander onderwijs nodig heeft; onderwijs op maat. Hoe creëer je voor elke leerling de omstandigheden om zijn eigen talenten te ontdekken en deze vervolgens te ontwikkelen, geheel op eigen tempo, maar met voldoende uitdaging en ondersteuning? Het inzetten van ict maakt dat op veel terreinen mogelijk. Maar hoe stem je het aanbod af op het niveau van de leerling? Hoe volg je de ontwikkeling van de leerling? Hoe organiseer je dat? Van scholen wordt verwacht dat ze opbrengstgericht werken. Dan kun je er niet omheen om ict te gebruiken (learning analytics). En wat kunnen we leren van het bedrijfsleven en andere maatschappelijke sectoren? Deze vragen komen aan bod op 4 & 5 juli en 22 & 23 augustus.

Thema 2: Onderwijs passend maken
Verschillende maatschappelijke ontwikkelingen vragen om een andere benadering van het onderwijs. Veranderingen zoals bezuinigen, teruglopende leerlingaantallen, veranderende vraag van bedrijven en druk op meer kwaliteit. Hoe organiseer je zelfstandig leren en werken tijdens de les, maar ook binnen de gehele onderwijsinstelling? En dat met de beschikbare tijd en middelen? Wat vraagt dat van de organisatie? Welke skills vraagt dit van de docent, maar ook van het management? En wat kunnen we leren van bedrijven die het mobiel en flexibel werken toepassen? Deze vragen komen aan bod tijdens op 20 & 21 en 27 & 28 augustus.

Meer informatie over Summerschool+ en aanmelden

Reacties (0)
Geef een reactie