saMBO-ICT conferentie ROCvA-Airport

Op 16 en 17 september 2010 heeft de saMBO-ICT conferentie plaatsgevonden. Op donderdagavond was er een besloten bijeenkomst voor de deelnemers van de instellingen. Met een mooi verhaal van de manager van de bagageafhandeling Mark Lakerveld van Schiphol werd de conferentie geopend.

Daarna was er voldoende ruimte om te netwerken tijdens een Surinaams buffet. Tenslotte is netwerken één van de belangrijke onderdelen van de conferentie. Het is nuttig om te weten hoe andere instellingen een probleem aanpakken, waar je staat in de ontwikkeling of om te horen hoe de interne organisatie is geregeld.

Op de vrijdag kregen de bezoekers eerst het perspectief van de onderwijsmanager Harry Mauw. Hoe kijkt die tegen ICT aan en wat verwacht hij van de ICT dienstverlening. Veel instellingen worstelen met het inrichten van de vraagkant van de ICT. Hoe organiseer je dat en wat kun je verwachten?

Tracey Wilen-Daugenti gaf vervolgens een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van leren en de invloed van technologie daarop. Door de Amerikaanse touch krijgt een dergelijk verhaal een extra dimensie. Veel is echter ook zichtbaar in de situatie van het mbo in Nederland.

Verschillende workshops sloten prima aan op de verhalen van de centrale presentaties, zoals logistiek, het zoeken van informatie of de uitdaging rond alignment. Tijdens drie mooi gevulde rondes kon er ingegaan worden op ervaringen, inzichten en kennis van de presentatoren. Een eerste blik op de evaluatieformulieren laat zien dat vrijwel alle presentaties aansloten bij de verwachtingen van de bezoekers. Er zat in het programma dan ook een mooie mix van beleid, praktijk en technische onderwerpen.

Na twee dagen conferentie is de afsluiting altijd een uitdaging. Hoe krijg je een publiek weer actief dat veel indrukken heeft opgedaan, collega’s heeft gesproken of zelf aan het presenteren is geweest? Het spelen van petje-op-petje-af onder leiding van Jan Kees Meindersma, met als onderwerp “kennen wij onze studenten eigenlijk wel?” zorgde voor actie en hilariteit. Een mooie opmaat voor de sluiting waarin Alfons ten Brummelhuis een verhaal neerzette rond onderzoek en het belang van concrete resultaten bij het nemen van beslissingen. Terecht iets om op de terugweg over na te denken.

Al met al twee mooie dagen met veel inhoud en stof tot nadenken. Een prestatie waar de programmacommissie onder leiding van Kees de Brouwer complimenten voor verdient!

Verder staat er op Youtube ook een korte video impressie.
Tenslotte nog een filmpje over een praktijkles in en rond het vliegtuig bij ROC-AirPort Amsterdam.

Reacties (0)
Geef een reactie