Mooi testresultaat: alle OKE-koppelingen werken voor uitwisseling van student-, planning- en resultaatgegevens

Taart tijdens de OKE-testdag bij mboRijnland in Gouda. Alle 6 OKE-koppelingen (0-5) voor de testpilots 2 en 3 werken voor de uitwisseling van student-, planning- en resultaatgegevens. Het gaat om de configuraties Peoplesoft, OnTrac en Remindo (pilot 2) en Osiris, OnTrac en Remindo (pilot 3). Beide pilots zijn gericht op het werken met de rekenexamens van de CEM (Coöperatie Examens MBO).

Foto: testdag bij mboRijnland in Gouda

De testers testten de meest uitgebreide vorm van de werking van de OKE-koppelingen. Het betreft alle 6 flows vanaf het sturen van de examencatalogus naar het SIS of TPS (koppeling 0), de studentengegevens naar de planningsapplicatie (koppeling 1) en vervolgens de zending van planningsgegevens voor toetsafname (koppeling 2). Na het gemaakte examen werden de resultaten weer retour gezonden vanaf het toetsafnamesysteem naar de planningsapplicatie (koppelingen 3 en 4) en vervolgens naar het SIS (koppeling 5).

Alle koppelingen werkend opleveren

Dit mooie resultaat kwam tot stand door intensieve samenwerking tussen mbo-scholen, de betrokken leveranciers en de ondersteuning vanuit MBO Digitaal, Kennisnet, SURF en Npuls. Programmamanager Hans Swart: ‘We verwachten de komende maanden de punten op de i te kunnen zetten. Onder andere door het inregelen van het werken met herkansingen. De ambitie is: in oktober 2024 alle koppelingen werkend opleveren voor deze configuraties zodat scholen ermee kunnen werken in het komende schooljaar 2024-2025.”

Op de hoogte blijven?

De OKE-pilot en de andere activiteiten binnen het NED worden uitgevoerd vanuit de programmaonderdelen ‘Wendbaar georganiseerd onderwijs’ en ‘Digitale sectorvoorzieningen’ van Npuls. In het landelijke Groeifondsprogramma werken mbo, hbo en wo samen aan dezelfde doelen: verbeteren van de kwaliteit van onderwijs, wendbaarheid en digitale vaardigheden van docenten en lerenden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond OKE via Netwerk Examinering en Digitalisering. En binnenkort via de pagina’s van het programmaonderdeel Wendbaar georganiseerd onderwijs op Npuls.nl.

 

Reacties (0)
Geef een reactie