Update ‘Reisgids onderwijslogistiek’: Denk je mee?

Eind 2022 verscheen de Reisgids ‘Onderwijslogistiek – de handreiking voor Flexibiliseren & Modulariseren in het mbo’. Nu, 2 jaar later, zijn we met (een deel van) de regiegroep onderwijslogistiek in samenwerking met Marcel van Assen (Opx) gestart met het updaten van de Reisgids. Denk je mee?

Doel

Ons doel is het verwerken van praktijkervaringen én het verwerken van nieuwe ontwikkelingen (bijvoorbeeld als gevolg van het Npuls-programma) in de Reisgids. We willen evalueren wat mbo-instellingen met de Reisgids hebben gedaan of nog doen: Welke keuzes maken ze ermee ten aanzien van LLO, flexibiliseren en modulariseren? En waarom? We willen evalueren wat wel en wat niet werkt. Een eerste verkenning leert ons dat er in het werkveld behoefte is aan meer informatie (duidelijkheid) over de volgende onderwerpen:

  • Hoe bepaal je als MBO-instelling een gedragen F&M/LLO ambitie en hoe vertaal je dat naar heldere “serviceconcepten” voor verschillende persona’s en usecases?
  • Hoe ontwikkel, toets en gebruik je een impact-analyse (n.a.v. de F&M/LLO ambitie van de instelling) binnen de ‘driehoek’ onderwijs, stafafdelingen en directie?
  • Hoe en wat moet je standaardiseren om te kunnen flexibiliseren?
  • Hoe ondersteunt digitaliseren (i.e. informatiesystemen zoals SIS, LMS en catalogus) flexibiliseren, modulariseren en LLO binnen het MBO?

Deel jouw kennis!

Marcel van Assen komt namens de regiegroep, graag in contact met mensen uit het mbo die nauw betrokken zijn (geweest) bij Flexibiliseren & Modulariseren / LLO binnen hun instelling en de Reisgids kennen c.q. hebben gebruikt. Klik hier om contact op te nemen met Marcel.

Betrokkenen

Vanuit de regiegroep van Onderwijslogistiek zijn betrokken: Marcel van Oorschot, Arie van der Graaf, Johan Vos, Peter van Deukeren, Tijmen Leurs, Johan van der Steen, Jaco van der Meer

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie