Drie teams uit het mbo doen mee met Hackaton AI!

Van de zeven teams die dit jaar meedoen aan de Hackaton AI, zijn drie scholen uit het mbo- betrokken: Aventus, ROC van Twente en Graafschapcollege. Deze teams van docenten, studenten, schoolleiders, managers, informatiespecialisten en andere AI-geïnteresseerden, werken van 12 tot en met 14 juni aan een casus.

“Heel mooi dat het mbo goed vertegenwoordigd is in deze wedstrijd die onderwijsinnovatie op AI gebied stimuleert”, zegt Imane Oulali (MBO Digitaal en Nederlandse AI Coalitie) en tevens jurylid van deze editie. In de Hackaton voor primair, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo, werken teams onder begeleiding van experts aan een eigen casus. Denk aan het verbeteren van de kwaliteit van het beroepsonderwijs met slimme technologie of het persoonlijker maken van onderwijs. Naderhand presenteren alle teams hun bevindingen aan een deskundige jury die een winnaar uitroept.

Maand van AI in het onderwijs

De University of Twente organiseert het event voor de derde keer en dit keer in samenwerking met de werkgroep Onderwijs van de NL AIC, ter gelegenheid van de maand van AI in het onderwijs.

Aanmelden keynotepresentaties

Op dag twee, 13 juni, zijn er drie keynotepresentaties van Maurice van Keulen, Erdinç Saçan en Barend Last. Hieraan kun je online deelnemen. Aanmelden kan via de Hackaton informatiepagina van de Universiteit van Twente.

Ontwerp en organisatie

De hackathon is ontworpen door de zone faciliteren en professionaliseren van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Deze hackathon wordt georganiseerd door de Universiteit Twente en de werkgroep Onderwijs van NL AIC, ter gelegenheid van de maand van AI in het onderwijs. In samenwerking met het AID-E, CELT, CEE, DSI, ELAN, Kennisnet, MBO Raad, Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI), Npuls en Pre-U, Pro-U en SURF en Turner.

Meer informatie

Bekijk de website van de UT voor meer informatie over het programma. Aanmelden kan niet meer.

Reacties (0)
Geef een reactie